Af Arne Vollertsen

Hybrico er ekspert i elektroniske kredsløb baseret på keramik. InnovationsAgenterne hjælper Hybrico med at fokusere på det, de er særligt gode til og ad den vej finde nye markeder for deres produkter: Det handler om varme.

En Airbus-helikopter af typen Eurocopter NH-90 er udstyret med otte brandmeldere, bestykket med følerelementer og forstærkere udviklet og produceret af en lille elektronikvirksomhed i Frederikssund, Hybrico. Brandmelderne skal kunne holde til ekstreme temperaturer: 150 grader i minimum en time. Her må konventionel printbaseret elektronik stå af og overlade pladsen til Hybricos teknologi, der kan modstå helt op til 200 graders varme. Konventionel printbaseret elektronik tåler kun op til 125 grader.

Hybrico: Vi er i fuld gang med at opdyrke nye kunder

Nu er Hybrico for alvor gået på jagt efter flere kunder som Airbus: producenter med behov for elektronik til særligt høje temperaturer. Der sker med hjælp og vejledning fra InnovationsAgenterne.

-Vi havde en grundig og åbenhjertig snak med InnovationsAgent Kai Ormstrup Jensen om, hvad der skal til for at skabe vækst i vores virksomhed, fortæller direktør Carsten Pade og fortsætter: Det var spændende at få en udefrakommende ekspert til at se på os med nye øjne. Kai har hjulpet os med at afklare, hvilken vej vi skal gå. Og nu er vi i fuld gang med at opdyrke nye kunder med behov for elektronik til temperaturer i intervallet mellem 125 og 200 grader.

InnovationsAgent Kai Ormstrup Jensen supplerer:

-Når du som InnovationsAgent møder en virksomhed er det vigtigt, at du hurtigt finder frem til, hvilke unikke fordele deres produkter har, og hvilke kunder der kunne have brug for netop disse produkter. Her fik jeg hjælp af eksperter fra DELTA inden for ASIC-udvikling (Application Specific Integrated Circuits). De kunne pege på, at Hybricos teknologi har nogle unikke egenskaber, når det gælder ekstreme temperatur- og fugt-forhold.

InnovationsAgenterne hjalp med at finde fokus

Elektroniske kredsløb baseret på keramik er en forholdsvis gammel teknologi oprindelig udviklet i USA, som bl.a. anvendes i bilindustrien med Bosch som en af de helt store spillere på markedet. Hybrico er i den forbindelse en niche-virksomhed, der producerer små serier til meget specialiserede anvendelser, bl.a. højspændingsmoduler inden for røgrensning og forstærkerteknik til mikrofoner.

-Vores teknologi har tidligere været anvendt i bl.a. høreapparater og mobiltelefoner. Men her går man i stigende grad over til print-baseret elektronik, og derfor har vi længe været på udkig efter nye anvendelser, hvor vores teknologi kan noget særligt. Her har InnovationsAgenterne hjulpet os med at udvælge høje temperaturer som fokusområde, siger direktør Carsten Pade

Læs mere