Når det handler om cirkulær økonomi, er det ikke så let, som det måske lyder. Tværtimod står aktørerne i den cirkulære økonomi over for flere udfordringer. Hvad det er for nogle, kan du læse om i ny rapport, som Teknologisk Institut har udgivet.

Teknologisk Institut har interviewet 10 aktører i den cirkulære økonomi med hvert deres ståsted i byggebranchen for at få en mere nuanceret indsigt i aktørernes udfordringer og vilkår.

GTS-instituttet har talt med materialeproducenter, arkitekter, entreprenører, rådgivere, håndværkere, affaldsbehandlere og genbrugsforretninger. Hver især har de deres perspektiv på den cirkulære økonomi.

Analysemodel for cirkulær økonomi

Teknologisk Institut har udviklet en analysemodel for cirkulær økonomi, som sætter spot på hovedudfordringerne for aktørerne. Nogle peger på teknologi, andre på markedet – og atter andre på miljømæssige udfordringer.

“Vi har fulgt sporet af byggematerialer fra dem, der laver byggematerialer til dem, der designer de nye bygninger og dem, der bygger dem og derefter med nedrivere og genbrugsforretninger. For hver og en gælder det, at de skal have den relevante teknologi, at der skal være et marked, og at det skal give miljømæssig fornuft. Hvis kæden hopper af ved bare et led, så går den cirkulære økonomi i stå”, siger seniorspecialist på Teknologisk Institut, Stig Yding Sørensen, som står for analysen.

Aktiviteten og rapporten er støttet af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Læs hele nyheden

Hent rapporten

Foto: Teknologisk Institut