Fredag d. 7. februar hædrede Innovationsfonden landets skarpeste forskere og iværksættere ved fondens årlige prisuddeling. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen overrækker priserne.

En iltrobot, der kan forbedre lungepatienters liv. En banebrydende diabetes-pille, der er den første af sin slags i verden. Effektiv og databaseret klimatilpasning langs de danske kyster.

Det er bare nogle af de imponerende forsknings- og innovationsbedrifter, som fredag d. 7. februar blev hædret ved Innovationsfondens årlige prisuddeling.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen var med til at overrække priserne til de i alt ni prisvindere i tre forskellige priskategorier.

”Det er en fornøjelse og en stor ære at være med til at overrække priser til nogle af de skarpeste forskere herhjemme. Alle ni har fået en ide, formået at forfølge den og få ført ideen ud i livet med excellent forskning. Forskerne og projekterne er meget forskellige, men fælles er, at forskningen er med til at skabe en stor værdi for hele samfundet og finde svar på nogle af Danmarks udfordringer. Det er vigtigt. Og det skal selvfølgelig fejres”, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Innovationsfondens overordnede formål er at understøtte forskere og iværksættere, der løser nogle af samfundets største udfordringer.

Med uddelingen af forsknings- og innovationspriserne ønsker fonden at fremhæve og synliggøre den excellente, samfunds- og erhvervsrettede forskning og innovation, som skaber nye vidensbaserede løsninger og markant værdi for Danmark.

”I dag hylder vi banebrydende forskning og vidensbaserede løsninger på store samfundsudfordringer som klimaforandringer og sundhedsbehandling. Med stort engagement, inspirerende flid og innovative idéer har årets prisvindere skabt enorm værdi for hele Danmark – ja, sågar for hele verden. Prisvinderne sætter Danmark på verdenskortet og er forbilleder for både nuværende og kommende forskere og iværksættere, siger Anne-Marie Levy Rasmussen”, direktør for Innovationsfonden.

Her kan du se hvem der vandt de forskellige priser, og læse mere om prisuddelingen