Analysebureauet Iris Group har lavet en analyse af den industrielle konkurrencekraft i Trekantområdet. Den viser bl.a., at 59 pct. af de 159 adspurgte virksomheder forventer at samarbejde med GTS-institutter.

Ifølge undersøgelsen er industrivirksomheder i Trekantområdet især udfordret af højere klimakrav, krav til nye kompetencer og behov for at indføre nye teknologier. Desuden viser undersøgelsen, at virksomhederne forventer, at kompetencer inden for bl.a. digitalisering, grøn omstilling og cirkulær økonomi får en stigende betydning for dem.

De deltagende virksomheder er klar til at løse udfordringerne. Det viser sig ved, at 96 pct. af de adspurgte virksomheder forventer at skabe innovation, 80 pct. forventer at udvikle nye produkter og 76 pct. forventer at udvikle nye tilknyttede services til deres produkter.

Det skal ske ved at række ud til videnmiljøer som fx GTS-institutter, universiteter og erhvervsakademier: 29 pct. af de adspurgte virksomheder forventer at samarbejde med forskere på universiteterne, 59 pct. forventer at samarbejde med GTS-institutter og 63 pct. forventer at samarbejde med studerende.

Du kan læse hele undersøgelsen her