DHI A/S var for nylig vært for et seminar om fremtiden for bæredygtig vandanvendelse til Power-to-X sammen med Danish Export Association. Arrangementet blev afholdt på DHI’s hovedkontor i Hørsholm, og deltagerne kom fra både brancheorganisationer, forsyningsvirksomheder, forskningsinstitutioner, offentlige myndigheder og private virksomheder.

Et seminar med fokus på potentialer og barrierer

Dagen blev startet med en rundvisning på DHI’s unikke hydrauliske testfaciliteter, hvor DHI’s eksperter blandt andet tester designet af fremtidens energiøer og flydende havvindmøller. Dernæst gav Mette Vestergaard, administrerende direktør i DHI, en kort introduktion til DHI’s arbejde for en bæredygtig fremtid for vand, også inden for energisektoren.

Oplæggene fra forskere og eksperter dækkede en bred vifte af emner fra strategisk placering af PtX-anlæg til vandkvalitet og lovgivning og ikke mindst bæredygtig vandhåndtering. Der var en generel enighed blandt talerne om, at der stadig er et stort vidensgab med behov for forsknings- og demonstrationsprojekter og eksportmuligheder.

Talerne syntes også at være enige om, at det bliver en kritisk opgave at finde måder at bruge andre vandkilder til PtX end grundvand og drikkevand, dvs. at finde mere bæredygtige vandkilder. Denne holdning blev også gentaget af oplægget fra Thor Danielsen, Head of Wastewater i DHI, som præsenterede DHI’s perspektiver på anvendelsen af spildevand til PtX.

De mange spørgsmål fra publikum viste, at der er stigende fokus på og interesse for udfordringerne og mulighederne ved PtX i vandsektoren som helhed. Og DHI er positioneret og klar til at støtte med at overvinde udfordringer, også internationalt.

Du er velkommen til at kontakte Anne Mette Holt, Research and Relations Manager i DHI (amho@dhigroup.com), hvis du vil vide mere om arrangementet eller om DHI’s arbejde inden for PtX.

Foto: DHI