Når man står overfor et automatiseringsprojekt, kan det for mange virksomheder være uoverskueligt. Sådan havde Kongskilde Industries det også. Men i regi af GenstartNU fik virksomheden hjælp til at komme i gang med deres automatiseringseventyr.

Hvad gør man, når man står med en produktion med over 30.000 varenumre, mange manuelle processer, og man bare gerne vil forblive på dansk jord?

Den sjællandske virksomhed Kongskilde Industries, der producerer systemer til transport og håndtering af affald fra procesindustrien og korn, stod i den situation.

– Vi har egentlig ikke de sidste mange år gjort så meget på den teknologiske side her. Og nu er tiden kommet. Det handler jo meget om, at det er dyrt at producere og lønningerne er høje i Danmark, fortæller Anja Juhler Nielsen, der er Operations Director hos Kongskilde Industries, og fortsætter:

– Automatisering er vejen frem, og den rejse skulle vi også starte.

GenstartNu styrker virksomheders konkurrenceevne

Kongskilde Industries tog derfor fat i Teknologisk Institut og blev en del af den målrettede indsats GenstartNU, som er igangsat af Industriens Fond. Indsatsen skal sikre danske små og mellemstore virksomheders (SMV’ers) konkurrenceevne i kølvandet på corona-krisen.

– Vi har rigtig mange forskellige varenummer, og vi har rigtig mange processer her. Og det kan være lidt svært lige at finde ud af, hvor det giver bedst mening at starte. Specielt når man ikke har erfaring med automatiseringsprocesser i øvrigt, og ikke ved hvad det koster at få det implementeret, lyder det fra Anja Juhler Nielsen.

– Så jeg synes, at samarbejdet med konsulenterne fra Teknologisk Institut har gjort det meget, meget nemmere at tage hul på automatiseringen og skyde rigtigt og ramme rigtigt første gang, tilføjer hun.

Læs mere om casen og GenstartNU

Foto: Teknologisk Institut