Kom til paneldebat med GTS fredag d. 16. juni på Folkemødet, når der debatteres fødevarer med klimahensyn. Hvordan får vi sat fart i den grønne omstilling af landbruget og fødevareproduktionen? Og hvem skal trække udviklingen: Branchen, forskningen, forbrugerne eller politikerne?

Det globale fødevaresystem står for ca. 30 procent af de globale drivhusgasudledninger. Der er med andre ord brug for at omstille erhvervet i hele værdikæden fra jord til bord. Det gælder ikke mindst i Danmark, hvor vi har en stor animalsk produktion og forbrug. Vi skal hurtigt finde svar på, hvordan vi fremmer en mindre klimabelastende fødevareproduktion. Men hvordan sætter vi fart i omstillingen? Er der brug for at omstille store dele af den animalske produktion? Og hvordan og hvad skal landmanden så producere? Hvem skal trække udviklingen: Branchen, forskningen, forbrugerne eller politikerne?

Dette og meget mere diskuteres, når GTS inviterer til debat om, hvordan fremtidens fødevareproduktion og forbrug bliver mindre klimabelastende.

Paneldeltagere

  • Anna Bak Jäpelt, medlem af Ungeklimarådet siden marts 2022, bæredygtighedsansvarlig i Tænketanken Frej
  • Per Larsen, fødevarer- og landbrugsordfører for Konservativt Folkeparti
  • Juan Farré, adm. dir. Teknologisk Institut
  • Ebbe Korsgaard – Seniorkonsulent, Planter & Planterige Fødevarer, Landbrug & Fødevarer
  • Sara Sande, chef for Direct Investment, Agrifood & Energy, EIFO

Moderator: Journalist, Julie Søgaard

Info

Tidspunkt: Fredag d. 16. juni, kl. 15:15 – 16:15

Sted: J29, Folkemødescenen

Læs mere her