Teknologisk Institut inviterer til fødevarekonference med bredt fokus på klimaneutral omstilling i hele værdikæden, hvor teknologiske løsninger skal bane vejen for optimering af fødevarebranchen.

På dagen vil du kunne lytte til en række talere, herunder fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn, der taler ud fra emnet Danmark er et fødevareland – også i fremtiden.

På programmet er der også indlæg om de nyeste trends og teknologiske muligheder, som kan gøre en forskel i omstillingen til en mere bæredygtig fødevareproduktion. Gæsterne får også mulighed for at besøge Teknologisk Instituts test- og demonstrationsfaciliteter, hvor der vil være demonstration af udstyr, smagsprøver og et smugkig på morgendagens teknologiske nye løsninger.

”Hvis vi skal nå de ambitiøse mål om reduktion af klimabelastning og samtidig bibeholde fødevareproduktionen på vores nuværende niveau som Danmarks største eksporterhverv, er det nødvendigt at finde klimagevinsterne i hele fødevareproduktionens værdikæde. Den grønne omstilling skal findes i løsninger i både de eksisterende og nye værdikæder”, siger direktør Lars Hinrichsen, Teknologisk Institut.

Få et indblik i de grønne løsninger

På konferencen vil der være indlæg om nye råvarer til fremstilling af grønne produkter, metoder til optimering af smag og tekstur af nye grønne fødevarer, så de stadig falder i forbrugernes smag, samt indlæg om fremtidens grønne emballager og cirkulær økonomi i fødevareproduktionen.

Konferencen afholdes i hybridformat på Teams med fysisk deltagelse hos Teknologisk Institut i Taastrup. Deltagerne i Taastrup vil på konferencens anden del få en rundtur på Teknologisk Institut under temaerne pakkeri, emballage og nye retursystemer, digitalisering og processtyring med bl.a. demonstration af robotteknologi og virtual reality og om nye råvarer til grønne produkter – med bl.a. bioraffinering af sidestrømme samt alternative proteinkilder som insekter, mikoalger og krill.

Læs mere, se programmet og tilmeld dig her

Du kan læse den fulde pressemeddelelse her

Foto: Teknologisk Institut