Af Anders Jørgensen, Opfinderådgivningen, Teknologisk Institut

Det startede med et blankt papir og tanker om noget helt andet. Men det ligner mere og mere et potentielt erhvervseventyr, eller idé- og modeleventyr om man vil, som af alle steder tog fart i Fællessalen på Christiansborg og i Teknologisk Instituts fablab-truck ude foran ”Borgen”.

Scenen var Startup Weekend Borgen, et internationalt iværksætter-koncept, som via løsgænger Uffe Elbæk havde fundet vej til det danske parlament og med frivillige entreprenelle kræfter som arrangører slap 100 iderige og iværksætter-sultne studerende og godtfolk løs på til sidst 15 ideer i teams over tre dage i alt. Undervejs med sparring, debat og inspiration fra erhvervsfolk, coaches og folketingspolitikere. For til sidst at kåre tre vindere i forskellige kategorier. Efter sigende har de første 1.000 startup weekends kastet 8.000 nye virksomheder af sig.

Fablab TI og Opfinderrådgivningen var rykket i ind på Christiansborg Slotsplads sammen med vores kollegaer fra Nano- og Mikroteknologi fra Teknologisk Institut. For at hjælpe deltagerne.  I tre dage holdt vi foran Christiansborg ud mod kanalen med vores glasdøre åbne og præsenterede samtidig fablabbets muligheder for folket, der droppede ind og de turister, der alligevel var på sightseeing i nabolaget. De kunne opleve laser- og folieskærer, 3D-printere og CNC-fræser plus en masse materialer og håndværktøj. Så meget om kulisserne.

Konceptet blev udskiftet med et produkt

Ind på denne scene trådte modelbyggeren Daniel fra Holbæk, som endte med sammen med et team på i alt fem personer at levere startup-weekendens eneste produktidé og gøre det med sådan en gennemslagskraft, at de vandt prisen for ideen med størst forretningspotentiale. I øvrigt et potentiale, der allerede få dage efter weekenden manifesterede sig i henvendelse fra en virksomhed, der er interesseret i at købe, producere og sælge deres produkt, Flexi walk, som kort fortalt er en kørestol, der kan laves om til en rollator i én bevægelse.

Læs hele artiklen her