Elektronikproducenten EMRI modtager den prestigefyldte ”First time pass”-pris for at have bestået marinetypetest i første forsøg.

Den danske elektronikproducent EMRI har med sit maritime elektronikprodukt RFB360-D – en ror feedback sensor – klaret alle relevante krav i en marinetypetest uden fejl eller behov for gentagelse af test. Testene dækker en række EMC-emissions- og immunitetstest, vibration, høj og lav temperatur, fugt samt IP i henhold til IACS E10-standarden.

Dermed skriver EMRI sig ind i rækken af kun fire virksomheder blandt FORCE Technologys kunder, som har klaret dette siden ”First time pass”-prisen blev indstiftet i 2006.

Vejen til succes

Rasmus Frisenfeldt Olesen, udviklingsingeniør hos EMRI, tilskriver succesen EMRI’s grundlæggende høje fokus på pålidelighed og grundig forberedelse. Først og fremmest har EMRI en del erfaring fra marinetypetest af tidligere produkter. Rasmus Frisenfeldt Olesen har i forbindelse med udviklingen af RFB360-D trukket på disse erfaringer og god designpraksis i al almindelighed.

Desuden har EMRI udført pre-compliance test for at sikre sig, at produktet kunne klare den endelige matinetypetests relativt strenge krav med conducted emission målt ned til 9 kHz og en grænse for den udstrålede emission på 24 dBμV/m i nødbåndet mellem 156 MHz og 165 MHz. Produktet indeholder en DC/DC-konverter, der typisk kan give problemer med at klare de relativt hårde emissionskrav, men dette blive til dels hjulpet af en kabinetudformning, der består af et skærmende aluminiumschassis.

Brug af modalanalyseværktøj til CAD-programmet har også hjulpet til at sikre et mekanisk design uden betydende resonanser under 100 Hz. Problemer under vibrationstesten skyldes ellers ofte resonanser, der enten har for stor forstærkning i forhold til kravene, eller som fører til mekaniske skader under udmattelsestesten. Dette har EMRI undgået vha. analysen.

Du kan læse den fulde artikel her

Foto: FORCE Technology