Onsdag d. 28. oktober afholdt EARTO sin årlige prisuddeling: EARTO Innovation Awards.

I denne årlige konkurrence bliver innovationer med særlig social og/eller økonomisk indvirkning belønnet, og udvalgt af en uafhængig jury.

Priserne bliver uddelt efter to kategorier; Impact Delivered og Impact Expected. På denne 12. udgave af arrangementet, blev priserne uddelt digitalt.

I år var det den tyske Helmholtz Association der løb med førstepræmien i Impact Delivered kategorien. Organisationen modtog prisen, for dens arbejde med at udvikle en ny non-invasiv biomarkør-metode, der bidrager til, at man kan få tidligere diagnosticeringer af fx osteoporose hos mennesker.

Vinderen af den anden kategori, Impact Expected, var det finsk-ejede forskningscenter VTT. De modtog prisen for deres arbejde med at udvikle en unik cellulær landbrugsbaseret teknologi, der muliggør masseproduktion af æggeproteiner, uden brug af dyr og med en minimal miljømæssig påvirkning.

I forbindelse med prisuddelingen udgav EARTO 2020 udgaven af deres Innovation Awards brochure, hvor man kan læse nærmere om den brede vifte af forsknings- og udviklingsarbejde der foregår i Europa. Brochuren går desuden også i dybden med de to vindere, samt anden og tredjepladsen i de to kategorier.

Læs EARTOs officielle pressemeddelelse her

Du kan læse meget mere i Innovation Awards brochuren her