En ny rapport fra World Economic Forum (WEF) placerer Danmark blandt de førende lande på områder som innovation, inklusion og resiliens. Rapporten “Future of Growth 2024” fremhæver dog, at Danmark har plads til forbedring inden for bæredygtighed.

Ifølge WEFs rapport rangerer Danmark højt i kategorierne innovation og inklusion, hvor vi er i top fem, samt resiliens som nummer otte. Bæredygtighed er derimod et område, hvor Danmark kun er nummer 13 globalt og nummer fire blandt højindkomstlandene, hvilket især er knyttet til affaldsproduktion per indbygger og en lav genanvendelsesprocent.

Bæredygtigt udviklingspotentiale

Juan Farré, bestyrelsesformand i GTS og administrerende direktør for Teknologisk Institut, understreger vigtigheden af rapporten og påpeger, at Danmark, trods sin position som et grønt foregangsland, stadig har potentiale for udvikling inden for bæredygtighed.

”Selvom vi på mange måder er et grønt foregangsland, er der stadig udviklingspotentiale i forhold til bæredygtighed. Det viser rapporten her, og det er også noget, vi sammen med en række aktører pegede på for nylig. Hver dansker forbruger 24,5 tons nye materialer om året, og vores genanvendelse af de ressourcer er på 4 procent. Det er langt under den globale standard på 7,2 procent. Vi skal derfor have mere gang i den cirkulære økonomi og sikre adgang til finansiering og muligheder for både at kompetenceudvikle og udvikle nye teknologier og løsninger, som bevarer ressourcerne i deres kredsløb og begrænser behovet for nye”, siger Juan Farré.

World Economic Forum er en organisation, der fremmer internationalt offentlig-privat samarbejde og har udviklet rapporten for at understøtte en bæredygtig og inkluderende global udvikling. Teknologisk Institut har som WEFs danske partner bidraget til dataindsamlingen til rapporten.

Læs mere om Danmark placering på de afgørende parametre her

Foto: Unsplash