Danfoss får udført ISTA-emballagetest af deres produkter hos FORCE Technology for at sikre, at de emballerede produkter kan tåle at blive fragtet jorden rundt og modstå alle slags miljøpåvirkninger.

Af Nanna Bastved

Energivirksomheden Danfoss udvikler og sælger en bred vifte af elektronikprodukter bl.a. frekvensomformere til hele verden. Som en del af deres kvalitetssikring har de opsat et krav om, at al emballage til nye produkter skal bestå en ISTA-emballagetest.

Bevis for at emballagen kan opfylde kravene

Danfoss bruger ISTA-test til at sikre, at deres produkter kommer frem i hel stand til kunderne. Det er centralt, at emballagen kan modstå den transport, som produkterne bliver udsat for rundt omkring i verden under forskellige vej- og vejrforhold. ISTA-testen er deres bevis for, at emballagen kan modstå alle de nødvendige krav.

For Danfoss er ISTA-test et oplagt valg:

”Vi har valgt ISTA-test, fordi det er en international test, som de store transportfirmaer fx Fedex og UPS har lavet i fællesskab. I og med det er dem, der transporterer vores produkter, er det oplagt for os at følge deres procedurer,” siger Ib Özen, Packaging Consultant hos Danfoss.

Alle Danfoss’ ISTA-test udføres af FORCE Technology. Ud over at ligge tæt ved Danfoss’ udviklingsafdeling er der klare fordele for Danfoss ved samarbejdet:

”Vi har et rigtigt fint og velfungerende samarbejde med FORCE Technology – vi taler sammen dagligt og drøfter forskellige ting omkring testforløbene. De ligger inde med en omfattende baggrundsviden, som vi har fordel af at trække på. Selv om jeg har arbejdet med det her område i 25 år, så lærer man noget nyt hver dag,” siger Ib Özen.

Miljøvenligt materiale består emballagetesten

Som en del af Danfoss’ grønne omstilling arbejder virksomheden på at anvende bæredygtig emballage til deres produkter og er i proces med at ændre produktemballagen til mere miljøvenlige materialer i form af pulp. Traditionelt har de brugt Styropor som emballage, men mange udenlandske kunder fx i USA har udfordringer med at komme af med emballagen, fordi den kan ikke genbruges.

Ib Özen ser positivt på resultaterne fra den seneste ISTA-test for det nye emballagemateriale. Selvom der er mange ting – specielt fugtpåvirkninger – man skal tage højde for, når man anvender pulp fremfor styropor, er han glad for, at materialet klarer sig godt i ISTA-emballagetesten. Det giver vished for, at den nye emballage kan benyttes, da den lever op til alle kravene.

Du kan læse den fulde case hos FORCE Technology her

Foto: FORCE Technology