DR skriver om, at forkerte certifikater på masker til at beskytte mod coronavirus har været et stort problem under coronakrisen. Heldigvis har FORCE Technology arbejdet hårdt for at teste om indkøbte masker lever op til EU kravene, før de tages i brug i det danske sikkerhedssystem.

Europa har været oversvømme med dårlige masker på det værst tænkelige tidspunkt, skriver DR nyheder d. 2. juli. Også i Danmark er der eksempler på, at der er indkøbt masker, der må kasseres, fordi de ikke lever op til kravene. Det gælder bl.a. i Region Midtjylland.

På FORCE Technology har de haft travlt med at teste masker siden coronakrisen ramte os. Rasmus Forsberg fra FORCE Technology fortæller til DR, at nogle af de testede masker formentlig har været decideret farlige at anvende, fordi de ikke filtrer de partikler fra, som de skal.

Kæmpe efterspørgsel efter masker

Årsagen til problemet med dårlige masker på markedet er, at efterspørgslen efter masker har været så stor, at der i farten er købt masker, der ikke lever op til de europæiske krav. I nogle tilfælde er der endda tale om falske certificeringer.

FORCE Technology fortæller til DR, at de har oplevet, at nogle af deres testrapporter og certificeringer er blevet misbrugt under krisen.

Inden maskerne tages i anvendelse i sundhedssystemet, er det derfor vigtigt at teste, om de indkøbte masker er til at stole på.

Godkendt til at foretage test

FORCE Technology er et af de europæiske institutter, der er godkendt til at foretage test af masker. Derfor sikrer deres test af masker, at der kun kommer masker i anvendelse i det danske sundhedssystem, der lever op til kravene og dermed er sikre at bruge.

Læs artikel på DR her

Læs en tidligere artikel på gts-net.dk, der handler om FORCE Technologys test af masker under coronakrisen her