I samarbejde med Teknologisk Institut har start-up’en Warmings fundet frem til de mest antioxidantrige kirsebærsorter til nyt produkt. Det er sket gennem analyser og rådgivning. 

Start-up’en Warmings ledte efter den mest antioxidantrige kirsebærsort til et nyt produkt. Da virksomheden ikke selv rådede over dyrt udstyr til at måle koncentrationen af antioxidanter, kontaktede de Teknologisk Institut. Efter en række analyser og rådgivning fra instituttet har Warmings nu identificeret de mest optimale ingredienser til drikken.

”Drikken indeholder kirsebær og naturlige urter. Især kirsebærrene har et højt indhold af polyphenoliske antioxidanter, som har en effekt på kroppens stressniveau og vores søvnkvalitet”, forklarer iværksætteren Laura Warming, som er initiativtager til projektet.

Stor forskel på kirsebærsorter

Teknologisk Institut har hjulpet Warmings med at finde frem til den kirsebærsort, der indeholder den højeste koncentration af antioxidanter. Her har eksperterne især trukket på ESR-spektroskopi.

”Udstyret kan bl.a. måle dannelsen af frie radikaler, som er de reaktive forbindelser, der starter oxidationsprocesserne i fødevarer. Antioxidanter virker ved at udslukke radikalerne, på engelsk siger man, de virker som radical scavengers. For nogle kirsebærsorter målte vi et markant højere indhold af antioxidative komponenter”, siger Lars Månsson, konsulent på Teknologisk Institut.

Analyser med forretningsmæssig værdi

Analyserne hos Teknologisk Institut har hjulpet Warmings med at udvælge de bedste leverandører og råvarer til drikken.

”Med Teknologisk Instituts hjælp med receptudvikling og målinger med ESR-spektroskopi er det lykkedes at udvikle en drik med højt indhold af antioxidative ingredienser og med en god holdbarhed”, fortæller Laura Warming.

Projektet er støttet af Future Food & Bioresource Innovation, der er godkendt af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og finansieret af EU’s Regionalfondsmidler. ESR-udstyret er indkøbt med støtte fra projektet FOODHAY under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Du kan læse den fulde pressemeddelelse her

Foto: Teknologisk Institut