Virksomheden Tier1 Asset køber, sorterer, datasletter og istandsætter op til 2.000 brugte computere og andet IT-udstyr dagligt. Nu hjælper Teknologisk Institut med at effektivisere og skabe en øget kvalitet gennem AI- og kameraløsninger.

30 procent af håndteringstiden ser ud til at forsvinde for Tier1 Asset, Europas førende IT-refurbisher fra Allerød, der istandsætter mere end 250.000 computerenheder om året. Effektiviseringen skal opnås med AI- og kameraløsninger, som Teknologisk Institut hjælper med at udvikle.

Hvad sker der med din aflagte PC, når din arbejdsplads køber nye computere?

Måske ender den på et bjerg af elektronikskrot i Asien eller Afrika. Eller måske ender den i Allerød, hvor Tier1 Asset køber, sorterer, datasletter og istandsætter op til 2.000 brugte computere og andet IT-udstyr dagligt.

Det tal vil virksomheden gerne have hævet til 3.000-4.000 enheder – og det kan kun ske gennem automatisering.

“Vi satser stort på AI, som vi regner med, kan fjerne 60-70 procent af vores håndteringstid, hvis vi kommer i mål med alle vores automatiseringsprojekter. Bare de konkrete kameraløsninger, vi samarbejder med Teknologisk Institut om, vil kunne reducere vores håndteringstid med 30 procent alene. Så det er en voldsom effektivisering, som samtidig sikrer, at vi har en ensartet, jævn kvalitet på produkterne”, siger Casper Gudmunthe Pedersen, som er Factory Manager hos Tier1 Asset.

Automatisk bedømmelse

Når Tier1 Asset modtager brugte computere fra en kunde, skal alle enhederne vurderes, så kunden bliver afregnet korrekt.

Den opgave bliver i dag udført manuelt, men der arbejdes på, at medarbejderne skal aflastes af en automatisk løsning, som samtidig sikrer, at de får en standardiseret og objektiv bedømmelse med tydelig dokumentation hver gang.

“Løsningen består af et kamerasystem, som kombineret med kunstig intelligens klassificerer en computer i realtid ud fra en række parametre, som indikerer, hvor slidt den er, når Tier1 Asset modtager den”, siger seniorspecialist Thomas Giselsson fra Teknologisk Institut.

“Udfordringen har været at finde frem til en fysisk opstilling, som kan skabe et brugbart billede af en given skærm, hvor slid kan identificeres på tværs af variationer i størrelse og skærmtype – hvilket alt sammen påvirker det billede, der genereres. Det har været afgørende at finde det rette samspil mellem lyssætning og kamera, så en ridse på en mat eller en blank skærm begge bliver synlige i det data, der efterfølgende processeres”, tilføjer han.

“Den rigtige samarbejdspartner”

Tier1 Asset har igennem flere år haft automationsidéer, som de gerne har villet prøve af. Det har de nu fået mulighed for at gøre sammen med Teknologisk Institut.

“Vi har fundet den rigtige samarbejdspartner i Teknologisk Institut, som har en stor viden inden for specielt AI. Det har været en kort proces at gå fra tegnebræt til nogle proof of concept-løsninger, som har gjort, at vi kan beslutte os hurtigere”, fortæller Casper Gudmunthe Pedersen om samarbejdet.

Du kan læse mere om Tier1 Asset og samarbejdet med Teknologisk Institut her