Med hjælp fra AgroTech blev Carsten Jacobsens idé om økologisk gødning til virksomheden Green F.

Regering har besluttet, at der skal ske en udfasning af konventionel gødning fra 2015-2021 i økologisk landbrugsproduktion. Det betyder, at de økologiske landmænd og gartnerier skal finde en alternativ økologisk gødning.

Fra idé til test

Carsten Jacobsen, som nu har startet en iværksættervirksomhed inden for gødning, havde en ide om at udvinde næringsstoffer fra bl.a. hestebønner til at skabe økologisk gødning med et højt næringsstofindhold. AgroTech var med til at udvikle og teste ideen i praksis.

Fra test til iværksættervirksomhed

AgroTech testede konceptet og påviste, at idéen var mulig. På basis af resultaterne valgte Carsten Jacobsen at investere i projektet og starte en iværksættervirksomhed kaldet Green F. I samarbejde med JH Stålindustri har han udviklet et multifunktionsanlæg, som kan producere økologisk gødning og økologisk protein.

En kommerciel succes

Green F sælger i dag deres egen økologiske gødning hovedsageligt til gartnerier. Derudover har de også udviklet modulbaserede multifunktionsanlæg, som de økologiske landmænd kan købe og derved selv producere egen gødning.

Læs hele casen på AgroTechs hjemmeside.