Sammen med DigitalLead, DI, Ingeniøren og EOT – Electronics of Tomorrow, lancerede to GTS-institutter sidste år kåringen af Årets bedste IoT-løsning i Danmark. Den endelige vinder vil blive kåret d. 29. september.

Kåringen sker i regi af Nordic IoT Centre, som drives af de to GTS-institutter FORCE Technology og Alexandra Instituttet i samarbejde med aktører og partnere fra det digitale innovationslandskab i Danmark.

”Vi ønsker med denne pris at sætte fokus på et centralt område i den digitale transformation, nemlig evnen til at skabe eller omforme fysiske objekter til digitale enheder. Ved hjælp af IoT-løsninger kan vi gennem digitalisering øge velstand, bæredygtighed og livskvalitet til glæde for både industri og samfund. Det var et tæt felt sidste år, så jeg glæder mig til at se de mange spændende og innovative IoT-løsninger og i sidste ende finde årets bedste”, fortæller Anders Mynster, Afdelingschef hos IoT Technology & Architecture, FORCE Technology og Leder af Nordic IoT Centre.

Bæredygtighed, økonomisk forbedring og livskvalitet

I konkurrencen, der officielt løber fra den 21. april til den 31. maj, opfordrer partnerne alle virksomheder, brugere og leverandører af IoT-løsninger til at indstille deres bud på Årets IoT-løsning. Den 17. august vil de tre bedste kandidater blive offentliggjort i et finalefelt.

Ved kåringen den 29. september på Digitaliseringsmessen vil ejeren af løsningen modtage prisen for Årets IoT-løsning.

Som sidste år vil bedømmelsen især lægge vægt på den værdi og effekt, de indstillede IoT-løsninger skaber for brugerne og samfundet, dvs. om løsningen skaber:

  • øget bæredygtighed
  • øget produktivitet/omsætning
  • bedre velfærd/livskvalitet

Erfaren dommerkomité skal kåre vinderen

Dommerkomitéen har stor indsigt i IoT-området og i digitaliseringen af virksomheder og samfund. Den er både ansvarlig for udvælgelsen af de 3 finalekandidater og kåringen af den endelige vinder.

I 2022 består komitéen af:

  • Anders Struwe Mynster, FORCE Technology og leder af Nordic IoT Centre
  • Carolina Benjaminsen, adm. dir. for DigitalLead
  • Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital
  • Jacob Høffer Larsen, specialkonsulent, Digitalisering og Teknologi, KL
  • Mirko Presser, lektor ved Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus Universitet
  • Laurids Hovgaard, journalist på Ingeniøren med speciale i digitale teknologier.

”Vi så mange smarte og gode løsninger sidste år, så mit håb er, at både bredden og diversiteten i ansøgerfeltet vil holde samme niveau som tidligere, og selvfølgelig at så mange virksomheder, brugere og leverandører som muligt ønsker at dele deres løsninger med os”, lyder det fra Anders Mynster.

Læs den fulde artikel her

Foto: FORCE Technology