I et nyt projekt til over en kvart milliard kr. skal danske virksomheder arbejde sammen med forskere og eksperter om at gøre produktionen mere effektiv, fleksibel og bæredygtig.

Fremover skal danske virksomheder hurtigere kunne udvikle og indføre ny viden i deres produktion, med henblik på bæredygtighed og værdiskabelse. Det er det hovedsagelige formål med Innovationsfondens investering på 80 millioner kroner i MADE-FAST projektet.

Projektet finansieres af en række forskellige aktører, bl.a. 50 forskellige virksomheder, fem universiteter og tre GTS-institutter.

Bag det nye projekt er MADE – Manufacturing Academy of Denmark, som arbejder efter at styrke de danske produktionsvirksomheder gennem ny viden.

Sammen med virksomhederne vil en stor gruppe af førende forskere og GTS-eksperter arbejde tæt sammen for at udvikle og implementere løsninger, der er skræddersyet til de danske produktionsvirksomheders behov. Indsatsen bakkes op af Innovationsfonden med en investering på 79,8 millioner kroner, ud af et samlet budget på 265 millioner kroner.

Skal forebygge fremtidige udfordringer

MADE-FAST projektet skal køre i fire år, og sigter efter at hjælpe de danske produktionsvirksomheder med at kunne reagere hurtigt på nye kundekrav, indhente viden om råmateriale, implementere nye løsninger samt øge produktiviteten på en bæredygtig og effektiv måde.

Indsatsen skal imødekomme de fremtidige udfordringer som produktionsvirksomhederne har defineret, og er resultatet af et systematisk arbejde med at afdække problemer inden for brancherne.

Du kan læse mere om MADE-FAST projektet her

Foto: Teknologisk Institut