Arbejdet med ESG er for mange virksomheder en forandringsproces, som både påvirker aktiviteter og formidling. For Carletti blev et Afkoblings-projekt et vigtigt trin på bæredygtighedstrappen.

For halvandet år siden oprettede den danske slikproducent Carletti en ny stilling. Ansvaret for ESG-projekterne kom hermed til at ligge hos Gitta Walsted, der primært havde erfaring som projektleder. Nu kunne arbejdet begynde med først at samle og dermed også fortælle om de mange tiltag, Carletti allerede havde sat i gang for at møde øget krav om bæredygtighed fra både kunder og EU-lovgivning. Ansat af direktør, CEO Niels Petersen, der kunne og ville bane vejen.

“Som ESG-projektleder har jeg en central rolle i at koordinere og drive vores strategiske bæredygtighedsprojekter. Det er motiverende at se konkrete resultater, hvor vi tager bæredygtighed skridt for skridt og forener arbejdet med grøn omstilling uden at slippe fokus på bundlinjen. Mange af de nye lovgivningsmæssige krav er dog så nye, at jeg ofte står lidt alene på kontoret for bæredygtighed – hvilket gør det ekstra værdifuldt at kunne videndele og sparre med andre,” siger Gitta Walsted, der er Project Manager ved Carletti.

Projekt Afkobling

Derfor greb hun chancen, da Industriens Fonds projekt Afkobling 2030 annoncerede forløb for netop bæredygtighed og ledelse. Specielt fangede tilbuddet om en workshop med ledelsen om formidling hendes interesse. I samarbejde med vores Commercial Consultant, Ida Storm Jansen, startede de et projekt, der skulle skabe overblik over, hvad der allerede lå af opgaver og tiltag.

“Da jeg kom ind i denne nye rolle, blev jeg nysgerrig på sparring omkring den grønne omstilling og ser så tilbuddet om en workshop i projektet Afkobling. Det er fantastisk at arbejde i netværk og videndele, og det er en stor del af at arbejde med ESG, hvor du taler med kunder, leverandører, fødevarenetværk, medarbejdere og chefer. Det var meget givende at blive en del af denne familie i Afkobling. Og vi fandt hurtigt frem til, at der ligger værdi i at kommunikere ESG både eksternt men også internt,” siger Gitta Walsted.

Det var primært fælles interesse for bæredygtighed samt viden fra GTS-institutterne (danske forsknings- og teknologiinstitutter, der fremmer innovation ved at bygge bro mellem forskning og erhvervsliv), som tiltalte Gitta.

Her henviser hun til alt fra underleverandører til egne medarbejdere, der skal vide, at de sammen er på en vigtig mission.

Læs hele casen her