Små og mellemstore virksomheder skal blive bedre til at se mulighederne for at samarbejde om innovation. Det vil en ny indsats i det sydjyske bidrage til.

Innovationsfonden og de syv GTS-institutter vil gerne have flere små og mellemstore virksomheder til at benyttet deres tilbud om at styrke innovation igennem anvendelse af ny teknologi. Derfor er de gået sammen om at ansætte seks regionale Innovation Officers, der vil have fast base i erhvervshusene for at komme tættere på virksomhederne. Placeringen i erhvervshuset sikrer en hurtig vej ud til dem, som Innovationsfonden og GTS ikke når igennem de sædvanlige kanaler.

Den fælles indsats har især fokus på virksomheder, der har et innovationspotentiale, men som endnu ikke er kommet i gang med at forløse det. De skal blive klogere på mulighederne for at indgå i et samarbejde om innovation og for at hente finansiering. Derudover giver den nye indsats erhvervshusenes forretningsudviklere bedre forudsætninger for at vejlede om de tilbud, der findes i Innovationsfonden og GTS.

Kendskab til det syd- og sønderjyske

I det syd- og sønderjyske er det Mikkel Johansen, der varetager rollen som Innovation Officer med arbejdsplads i Vojens hos Erhvervshus Sydjylland. Mikkel har b.la. erfaring fra de lokale erhvervskontorer i både Sønderborg og Tønder, hvor han tidligere har været erhvervschef begge steder, så han kender erhvervslivet rigtig godt i det syd og sønderjyske.

Mikkel glæder sig meget til opgaven og til at komme ud og snakke med virksomhederne omkring de muligheder der er for at søge midler til at fremme innovationskraft og vækst.

”Med det nye setup rykker GTS-institutterne og Innovationsfonden endnu tættere på det lokale erhvervsliv. Mange virksomheder kan få værdi ud af at indgå i et samarbejde om innovation og teknologiudvikling, og jeg ser frem til at komme i dialog med virksomhederne om, hvordan det kan ske. Jeg glæder mig også til at møde mine nye kollegaer i erhvervshuset og sammen med dem styrke den lokale erhvervsservice endnu mere”, siger Mikkel Johansen.

I Erhvervshus Sydjylland er der også tilfredshed med det tættere samarbejde med Innovationsfonden og GTS.

”Vores ambition er et erhvervsliv i ’sydjysk verdensklasse’. Vi skal kunne måle os med de bedste, og her spiller det styrkede samarbejde med GTS’erne og Innovationsfonden en vigtig rolle. Vi forventer, at indsatsen fører til, at endnu flere lokale virksomheder griber mulighederne for at udvikle sig ved at anvende ny viden og teknologi. Det styrker konkurrenceevnen og skaber lokale arbejdspladser, siger Jacob Chr. Nielsen, CEO i Erhvervshus Sydjylland”.

For yderligere information og citater kontakt:

Jacob Chr. Nielsen, CEO i Erhvervshus Sydjylland, 20 55 06 21
Ole Sinkjær, Vicedirektør i Innovationsfonden og chef for Innobooster Plus, 27 52 11 22
Ragnar Heldt Nielsen, direktør i GTS-foreningen, 45 16 26 24
Mikkel Johansen, regional Innovation Officer, 61 90 50 20

Fakta

Om Innovationsfonden
Innovationsfonden skaber gode rammer for landets iværksættere, forskere og virksomheder, så de kan udvikle innovative og levedygtige løsninger på samfundets konkrete udfordringer. Det sker igennem investering i en lang række projekter over hele Danmark.

GTS-institutterne
GTS-institutterne er en del af samfundets indsats for at skabe de bedste betingelser for innovation i dansk erhvervsliv. GTS-institutterne tilbyder en kæde af teknologiske kompetencer, der rykker grænsen for, hvad der er muligt for virksomheder i hele landet.

Regionale erhvervshuse
Der er oprettet seks erhvervshuse fordelt ud over landet. De fungerer som knudepunkter for erhvervsfremme og skaber en samlet regional indgang for virksomheder, der gerne vil udvikle sig og have adgang til ny viden.

De nye Innovation Officers er:

  •  Erhvervshus Hovedstaden: Marie Friis Madsen.
  • Erhvervshus Fyn: Michael Rasmussen.
  • Erhvervshus Sjælland: Anette Høgh Sonnichsen.
  • Erhvervshus Nordjylland: René Bang Madsen.
  • Erhvervshus Sydjylland: Mikkel Johansen.
  • Erhvervshus Midtjylland: Pia Storvang.

Foto: Mikkel Johansen