Innovationsløft

Løft af danske virksomheders innovationsevne

Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Innovationsløft

Corona-situationen har været hård for mange SMV’er, og samtidig stilles der nye krav til virksomheder i form af grøn omstilling og digitalisering. Der er med andre ord brug for at arbejde målrettet for, at endnu flere SMV’er får glæde af de tilbud, der findes i innovationssystemet.

GTS-systemets raison d’être er at accelerere erhvervslivets anvendelse af ny viden og teknologi i bredden af dansk erhvervsliv. Allerede i dag har GTS-institutterne årligt mere end 18.000 danske kunder. Men der findes innovationsparate virksomheder, som vi endnu ikke har samarbejdet med.

Derfor vil der i de kommende år været et styrket fokus på at øge GTS-bidraget til danske virksomheders innovations-indsats, så Danmark forbliver et konkurrencedygtigt land.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for:

  • at sikre, at både bredden og toppen af dansk erhvervsliv har fået en mere effektiv adgang til “state-of-the-art” videnspartnere hos GTS-institutterne.
  • bedre dokumentation af GTS-indsatsers effekt.
  • bedre vilkår for at indgå i danske FoU-programmer.
  • dybere og længere innovationssamarbejder med SMV’ere samt en fordobling af innovationssamarbejder med danske SMV’er set ift. 2021.
  • et styrket samarbejde med Innovationsfonden og erhvervshuse.

Det skal ske ved at:

  • prioritere GTS-deltagelse i relevante SMV-programmer og indsatser – herunder sætte nye indsatser i gang målrettet de særlige behov, der er opstået ifm. coronakrisen.
  • kommunikere viden om GTS-tilbud til virksomheder i hele Danmark.
  • indgå i relevante politiske arbejdsgrupper som fx SMV:digital.
  • indgå et samarbejde med Innovationsfonden om ansættelse af Regionale Innovation Officers tilknyttet Erhvervshusene.
  • etablere erfaringsudveksling for ”best practice” i metoder og indsatser for innovationssamarbejder med SMV’er samt arbejde målrettet for at komme med i flere Innobooster samt andre projekter under Innovationsfonden. Desuden skal GTS spille en central rolle i klyngerne.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til et løft af Danmarks innovationsevne.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til innovationsløft

Med ny laserteknologi kan sensorbåd fungere i udfordrende miljø

Sensemakers fik hjælp af FORCE Technology til at producere deres sensorbåd. Efter rådgivning indenfor bl.a. lasersvejsning, kan sensorbåden nu foretage målinger af havmiljøet under udfordrende vejrforhold.

Folkemødedebat: Skal danske sprogmodeller gøre os uafhængige af tech-giganter?

Som et lille sprogområde står Danmark over for udfordringer med sprogmodeller. Uden danske modeller bliver vi afhængige af store internationale tech-giganter.

Folkemødedebat: Få store virksomheder driver innovationen – er det holdbart?

Eller er det på høje tid at få vendt udviklingen og få flere virksomheder i gang med videnbaseret innovation? Og har vi de greb, der skal til, for at det kan ske?

Folkemødedebat: Kan havvind og biodiversitet gå hånd i hånd?

Havvindparker er en populær og effektiv måde at generere ren energi på, men der er en stigende bekymring ift. parkernes indvirkning på det marine miljø. For er det muligt at accelerere udbygningen af havvind og samtidig tage hensyn til…

Tilskud til lån og afprøvning af robot

Tal fra International Federation of Robotics viser, at der er flere installerede robotter i Danmark end nogensinde før. Alt for mange virksomheder går dog stadig glip af de potentialer, der ligger i automatisering og robotteknologi. Derfor…

Danish Tool Productions fik hjælp til automatisering

Virksomheden Danish Tool Productions fra Randers udvikler og producerer savklinger, der kan skære i stål og aluminium. Efter sparring med Teknologisk Institut gennem produktionsklyngen MADE, kan virksomheden nu producere mere effektivt.

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk