Et møde mellem Alexandra Instituttet og et japansk familiefirma har resulteret i et samarbejde, som gavner begge parter på flere forskellige måder.

Den japanske virksomhed Relax´Creation arbejdede i forvejen med såkaldte sanserum, hvor fx børn med handicap eller specialskolebørn kan finde ro i afslappende omgivelser.

Relax´Creation ledte efter et interaktivt gulvprodukt, som de kunne koble på deres sanserum, og kom i den forbindelse i kontakt med WizeFloor. Samarbejdet kom formelt i stand efter et besøg hos Alexandra Instituttet i 2018.

“Vi ville gerne skabe et interaktivt gulv til japanske børn, men fandt ud af, at der var mange udfordringer for at komme i mål med det. Derfor begyndte vi at lede efter en udenlandsk samarbejdspartner og fandt WizeFloor, som opfylder vores behov,” siger Atsuko Hashimoto, CEO i Relax’Creation.

Fordelagtigt samarbejde for begge parter

Samarbejdet med den japanske virksomhed har været givtigt på flere områder, fortæller Kaspar Rosengreen Nielsen fra Alexandra Instituttet, som står for udviklingen af WizeFloor, og som har været i Japan i forbindelse med samarbejdet.

“Relax’Creation er teamet op med NHK, der er Japans svar på BBC, som udover at producere tv, også laver uddannelsesmateriale. Det betyder, at der den vej igennem har været midler til, at vi har kunnet tage derover og lave noget undervisning for dem. Vi er blevet taget virkelig godt imod, og det har gjort, at vi har lært hinanden godt at kende,” forklarer han.

WizeFloor har typisk haft et fokus på skole og uddannelse, og med samarbejdet er det blevet muligt at få et indblik i deres domænekendskab. De har netop frigivet appen “Sensory path”, der bl.a. henvender sig til børn med specielle behov.

Du kan læse den fulde pressemeddelelse her

Læs mere om andre spændende projekter fra Alexandra Instituttet her