DBI Brandundersøgelse tilbyder nu 3D-fotografering og -modeller af brandsteder, som giver en komplet dokumentation af et brandsted. Det betyder, at forsikringsselskaber sparer tid og omkostninger.

I stedet for at tage almindelige fotos, som man har gjort hidtil på brandsteder, anvender DBI’s brandundersøgere nu et 3D-kamera, der tager 360-graders-fotografier af alle rum. I løbet af en time er hele boligen gennemfotograferet. Billederne samles i en digital model, så det efterfølgende er muligt at bevæge sig rundt i en digital version af huset på samme måde, som man kan gå rundt på gader og stræder med Google Street View.

”3D-fotograferingen og -modellen giver i princippet 100% dokumentation af brandstedet. Det er muligt at vende tilbage til en virtuel udgave af brandstedet, og man kommer ikke til at mangle fotos af noget senere”, siger Kim Hansen, der er leder af DBI Brandundersøgelse.

Det er ikke bare en fordel for DBI’s egne brandundersøgere, men også for de forsikringsselskaber, som DBI bl.a. foretager undersøgelser for.

”Med 3D-fotografering kan forsikringsselskabernes taksatorer løse opgaver fra kontoret, som normalt kræver, at de kører land og rige rundt for at komme ud til brandstederne. Via 3D-modellen kan man se hele brandstedet og opgøre tabte eller skadede værdier. Opstår der spørgsmål om, hvad der er skadet i branden, eller tvister om skadernes omfang, kan man gå tilbage og tjekke detaljerne”, siger Kim Hansen.

Hurtigere renovering

Hurtig og komplet dokumentering af brandstedet betyder også, at man hurtigere kan komme i gang med oprydningen uden at risikere, at detaljer eller information om branden går tabt.

”3D-modellen kan desuden overføres til AutoCAD, så der automatisk skabes tegninger og opmålinger af bygningen. Dermed er det nemt at skabe de materialer, som er nødvendige for at indhente tilbud på renoveringen og komme i gang med den2, siger Kim Hansen.

Læs mere i DBI’s fagmagasin ’Brand & Sikring’ 

Foto: DBI