Ny vejledningen til bedre indeklima skal hjælpe private og offentlige bygningsansvarlige, indkøbsansvarlige og rådgivere med at stille de rigtige krav til indkøb af indeklimasensorer og de nødvendige data til drift og optimering.

Den nye vejledning er et resultat af et samarbejde mellem WE BUILD DENMARK, FORCE Technology Digital og Teknologisk Institut. For at opnå høj datakvalitet fra sensorer er det vigtigt, at sensorerne er placeret rigtigt, at målenøjagtigheden er høj, og at tidsopløsningen er optimal.

Den nye vejledning til bedre indeklima er særligt relevant for dig, der skal indkøbe sensorer til at måle indeklimaet i lokaler, hvad enten du er bygningsansvarlig, indkøbsansvarlig eller rådgiver. Vejledningen kommer blandt andet med råd om krav til indeklimasensorers temperaturmåling, måling af luftfugtighed, samt måling af tilstedeværelse, så relevante parametre som rengøring, temperatur og luftfugtighed, kan tilpasse efter brugen af det enkelte lokale.

Med vejledningen i hånden kan du træffe informerede beslutninger og stille de rette krav til teknologileverandørerne, herunder til mere bæredygtig brug af sensorer.

I dybden med sensortyper til måling af indeklima

  • Vejledningen lærer dig om den optimale brug af temperatursensorer, fugtsensorer, CO2-sensorer og tilstedeværelses-/bevægelsessensorer
  • Den hjælper dig også til at sikre, at måledata fra forskellige sensorer kan bruges på tværs af løsninger.
  • Derudover kan du blive klogere på samspillet mellem indeklimadata og en bygnings forbrugsdata, og på aspekter som bæredygtighed og sikkerhed.
  • Endelig rummer vejledningen en række konkrete cases.

Du kan læse mere og tilgå hele vejledningen her

Foto: FORCE Technology