Danmarks nye kvantehus med dertilhørende kvantetestcenter åbner snart. Det er GTS-instituttet DFM, som står i spidsen for at opbygge det konsortium, der skal sætte gang i det nye kvantehus og gøre Danmark til en frontløber indenfor international kvanteteknologi.

Quantum Denmark bliver Danmarks nye kvantehus og kvantetestcenter, som skal være med til at gøre Danmark til en international kvantehub, der kan tiltrække udenlandske talenter, investeringer og virksomheder på området.

Nu har Danmarks nationale måletekniske institut, Dansk Fundamental Metrologi (DFM) fået til opgave at stå i spidsen for at samle et konsortium bestående af de centrale aktører på kvanteområdet, som skal opbygge og lede forberedelsen af en kommende projektansøgning til Quantum Denmark.

Til gavn for forskning og erhvervsliv

Kvanteteknologi forventes i fremtiden at kunne bruges inden for mange områder i samfundet, for eksempel inden for klima, miljø og sundhed eller til at beskytte følsomme data og infrastruktur.

Kvantehuset skal bidrage til at udnytte kvanteteknologiens fulde potentialer til gavn for dansk erhvervsliv, Danmarks sikkerhed og samfundet som helhed. I sammenhæng med kvantehuset bliver der også etableret et kvantetestcenter, som vil give virksomheder, forskere og studerende adgang til det nyeste udstyr til test, måling og validering af kvanteteknologier. Dermed er kvantehuset med til at understøtte ambitionerne i National Strategi for Kvanteteknologi.

Initiativet skal styrke miljøet inden for anvendt kvanteteknologi og samle en bred kreds af aktører i et fysisk miljø, hvor der er adgang til kontor, test- og måleudstyr, hjælp til forretningsudvikling og samtidig understøtte netværksskabelse til udvikling og sparring

Det forventes, at de første dele af Quantum Denmark vil stå klar i anden halvdel af 2024.

Læs mere her

Foto: DFM