Praktisk anvendelig viden om arbejdsmiljøledelse er noget, som kursisterne på FORCE Technology’s lead-auditorkurser oplever, at de får med sig. Undervisernes kendskab til standarder som ISO 45001 spiller en væsentlig rolle for dette udbytte.

Der er en stor og voksende opmærksomhed i både danske og internationale virksomheder på arbejdsmiljø og på, at arbejdspladserne skal være sikre. For mange virksomheder er standarder som fx ISO 45001 om arbejdsmiljø, der udkom i 2018, nyttige værktøjer i deres arbejde med arbejdsmiljø. FORCE Technology har deltaget aktivt i arbejdet med udviklingen af standarden og sidder blandt andet i S 803-udvalget for arbejdsmiljøledelse og er derfor en værdifuld ressource for virksomhederne i implementeringen af standarden.

Det dybdegående kendskab til ISO 45001, som FORCE Technologys medarbejdere får gennem standardiseringsarbejdet, deles blandt andet på FORCE Technologys lead auditorkurser i arbejdsmiljøledelse. Her bliver kursisterne klædt på til at implementere ISO 45001-værktøjerne optimalt i deres virksomheder.

Klar til at implementere

Alex Christensen, Lean & Quality Manager hos Caljan A/S, har deltaget på lead auditorkursus hos FORCE Technology for at få opdateret sin viden omkring arbejdsmiljøstandarden ISO 45001. Caljan producerer logistikudstyr og stiller høje krav til kvalitet, sikkerhed og et godt arbejdsmiljø. Som en naturlig følge heraf har virksomheden besluttet at implementere ISO 45001.

”På lead auditorkurset har jeg fået ajourført og anvendelig viden om standarden, som gør mig klar og tryg ved at påbegynde arbejdet med at etablere og implementere et ISO 45001-ledelsessystem i Caljan,” siger Alex Christensen.

Et godt ledelsesværktøj

Vagn Albertsen arbejder som HSE-Specialist hos vindmølleproducenten MHI Vestas Offshore Wind (MVOW). Han har deltaget på FORCE Technologys lead auditorkursus i arbejdsmiljøledelse.

”Jeg tog kurset for at få opdateret min viden om ISO 45001 og arbejdsmiljøsystemer. Den viden har jeg brug for i mit daglige arbejde, når jeg laver intern auditering på tværs af afdelingerne i MHI Vestas. MHI Vestas’ arbejdsmiljøledelsessystem er opbygget, så det relaterer til punkter i kravelementerne i ISO 45001, – herunder fx risikovurdering. Det giver i den grad et godt ledelsesværktøj,” siger Vagn Albertsen.

Vagn Albertsen blev anbefalet at deltage på FORCE Technologys lead auditor-kursus af sin chef. MHI Vestas har gode erfaringer med at deltage på kurserne, hvor der er gode undervisere, som har opdateret viden om ledelsesstandarder.

Fra lead auditorkurset har Vagn Albertsen fået megen brugbar viden, der giver sammenhæng i hans daglige arbejde med arbejdsmiljø, så han er sikker på, at det er i overensstemmelse med kravene i ISO 45001.

Du kan læse den fulde case på FORCE Technologys hjemmeside her

Foto: Caljan A/S.