Et øget pres på den danske sundhedssektor, medfører også en øget interesse for mulige løsninger. Og her kommer digitalisering ind i billedet. I en ny brochure har Alexandra Instituttet samlet de fremmeste ideer og erfaringer inden for sundhedsteknologi.

Antallet af patientundersøgelser stiger i takt med højere levealder, og der sker en langt større subspecialisering blandt sundhedspersonale, samtidig med at budgetter minimeres. Dette pres på sundhedssektoren medfører en øget interesse i, hvordan teknologier som kunstig intelligens, planlægningsværktøjer og internet of medical devices kan være en del af fremtidens løsninger og automatisere arbejdsgange.

En del af en positiv udvikling

Inden for sundhedsområdet har Alexandra Instituttet i en årrække fokuseret på at styrke områder som telemedicin, borgerskabte data, internationale standarder, microservices og dataopsamlingsplatforme, cybersikkerhed, VR, kunstig intelligens og sensorbaserede dataøkosystemer.

Selvom en stor del af disse sundhedsteknologier kan blive afgørende for fremtidens sundhedsvæsen, understreges det dog også i den nye brochure, at brugerinddragelse er nøglen til positive effekter af de nye værktøjer.

Det er afgørende, at man tidligt i udviklingsprocessen forstår de eksisterende behov fra såvel det sundhedsfaglige personale som borgere og patienter.

Hvem kan den nye brochure gavne?

Brochuren præsenterer en række af nye teknologiske løsninger og perspektiver, som potentielt kan lette presset i sundhedssektoren gennem en øget effektivitet. Derudover kan flere af teknologierne være et led i at gøre arbejdet i sundhedssektoren mere eftertragtet.

Har du et ønske om at optimere patientpleje, strømline jeres processer eller skabe en mere effektiv arbejdsgang? Eller har du en konkret idé til den næste sundhedsfremmende løsning, men mangler inspiration til hvad der er muligt? Og hvordan man kommer videre derfra? Så kan denne brochure være et godt sted at starte.

Du kan tilgå brochuren her

Foto: Unsplash