Alexandra Instituttet og Industriens Fond står bag e-magasinet Omstillingsanfører, der har samlet ti grønne succeshistorier med små og mellemstore virksomheder. Formålet er at inspirere andre SMV’er til at gå i gang med den grønne omstilling.
En af de virksomheder, der omtales i magasinet er Müller Gas Equipment A/S, der arbejder målrettet med at reducere deres klimaaftryk, især i forhold til materialer, energi og forsyningskæder. Det lykkes med nye teknologier og konsulenter udefra.
Virksomheden producerer højpræcisions-komponenter til gasventiler og -regulatorer. Arbejdsstyrken på 145 medarbejdere er med tiden blevet udvidet med robotter, hvilket ifølgeCSO Bo Christensen har været en god investering.
Robotternes sensorteknologi og computerkraft skaber nemlig høj produktionssikkerhed og øget effektivitet med 20-30 procent mere output. Desuden kan de arbejde om natten, når strømpriserne er lave.
Hjælp udefra til at mindske de største klimasyndere
Som mange andre mindre virksomheder havde Müller Gas Equipment brug for ekstern konsulenthjælp til at komme godt i gang med den grønne omstilling.
Med hjælp fra Grøn Cirkulær Omstilling, DIS, Sønderjysk Konsulenthus, GTS-instituttet FORCE Technology, m.fl. kan de i dag udregne udledninger og ESG-tal og har fundet og forbedret deres to største klimasyndere, nemlig forbruget af varme og messing.
Nyt udstyr sikrer, at messingaffaldet bliver 100% genbrugt. Og en ny varmeveksler skal på kort sigt udnytte overskudsvarmen fra kompressoren internt og på længere sigt føre den til fjernvarmenettet.
Læs hele casen plus de ni andre cases her
Seneste aktuelt
19. marts 2025
Lån en robot og oplev fordelene ved automatisering
15. marts 2025