3D-print af propelblade viser gode resultater på flere væsentlige parametre. Mindre oxidation, bedre mekaniske egenskaber og besparing på omkostninger er blot nogle af fordelene sammenlignet med afstøbning.

I en ny undersøgelse fra FORCE Technology sammenlignes det såkaldte ‘wire arc additive manufacturing’ (WAAM) med traditionel afstøbning.

Afstøbning er en metode, der har eksisteret i tusinder af år, hvorimod 3D-print er en ny teknologi. På trods af dette er resultaterne med 3D-print meget overbevisende.

Hvad er WAAM?

WAAM har været kendt som en produktionsmetode siden 1920’erne. I dag anvender man metoden i kombination med CAD-filer og en robotarm, hvilket er helt nyt.

Metoden er velegnet til stor-skala komponenter produceret af en robotarm, hvilket betyder at komponenternes størrelse ikke er begrænset af plads, men robottens rækkevidde.

Flere fordele ved brug af 3D-print

Der er en række forskellige fordele ved anvendelse af 3D-print. Ud over de betydelige fordele i forhold til kvaliteten, så er 3D-print et omkostningseffektivt alternativ til afstøbning.

Når man anvender 3D-print i sin produktion, behøver man fx ikke at producere og vedligeholde en støbeform, den har man digitalt. Ud over at det er omkostningsbesparende, så giver det også en langt højere frihed til at designe.

Endelig så optimerer 3D-print brugen af ressourcer og materialer, og i mange tilfælde er det også muligt at genanvende materialerne i sin produktion.

Læs mere I den fulde artikel her

OBS: Artiklen er på engelsk

Foto: FORCE Technology