I dette papir kommer GTS med et forslag til et nyt program, der vil sætte fart på dansk innovation. Vi kalder det: InnovationsAccelererende Platforme. 

Vi har allerede i dag stærke aktører i Danmark, der arbejder med innovation. Men kompleksiteten i ny teknologi gør det umuligt for en enkelt aktør at have alle de kompetencer, det kræver at komme i mål med den grønne omstilling.

I GTS mener vi derfor, at der er brug for, at flere aktører går sammen og tilbyder erhvervslivet en samlet portefølje af specialistkompetencer og udviklingsfaciliteter.

Konkret foreslår GTS et IAP-program, der medfinansierer etablering og drift af platformene.  Det foreslås, at der bliver etableret IAP’er på områder, hvor Danmark har styrkepositioner.  Det kan fx være en IAP for fremtidens fødevarer eller en IAP for smarte energi- og miljøteknologier.

Centrale elementer i det foreslåede program er:

  • Øget samarbejde mellem aktører. Det skal sikre virksomheder en effektiv adgang til faciliteter og specialister.
  • At aktører går sammen med det mål at bidrage til innovation i mange virksomheder (Mange-til-mange innovation).
  • Mulighed for offentlig finansiering af faciliteter, der ikke eksisterer i forvejen.
  • Cascade funding til virksomheder til udførelse af konkrete innovationsforløb.

Hent rapporten her

Hvis du gerne vil indgå i en dialog om IAP’er er du velkommen til at kontakte udviklingschef, Lars Fremerey, lfr@gts-net.dk, eller direktør, Ragnar Heldt Nielsen, rhn@gts-net.dk – begge fra GTS-foreningen.