Ifølge Finance Digest vil kunstig intelligens i 2025 drive 95% af al kundeinteraktion. Det siger noget om, hvor meget af vores kommunikation, der kommer til at foregå gennem robotter i fremtiden. Hvis vi vil kunne tale dansk med virksomheder og det offentlige fremover, skal vi derfor have udviklet ’danske algoritmer’ til den kunstige intelligens nu.

Hvordan bliver det at kontakte kommunen eller en kundeservice i fremtiden, når kunstig intelligens har taget over? Først og fremmest kan vi vinke farvel til telefonkøer og til at blive viderestillet. Man kan ikke længere risikere at ringe uden for åbningstid, og så kan vi godt regne med, at den, vi ringer til, allerede ved, hvad vores problem er, og muligvis har en løsning på det med det samme.

Det er noget, vi bør bide mærke i, når vi fra f.eks. Glance ved, at 91% af de kunder, der har haft en dårlig kundeoplevelse, ikke ønsker at lave forretning med virksomheden igen.

Større værktøjskasse skal hjælpe danske virksomheder

Mulighederne for at kommunikere gennem kunstig intelligens er mange, og de bliver allerede udnyttet af store spillere som Google og Amazon – men kun på engelsk! Dansk er for lille et sprog til, at det kan betale sig for udenlandske virksomheder at udvikle sprogværktøjer på dansk. Det vil sige, at der sker en enorm udvikling på området, men at vi i Danmark er bagud på de ressourcer, der kræves for at udnytte mulighederne. Vi mangler en værktøjskasse af algoritmer og datasæt, som danske virksomheder kan gribe fat i, når de skal udvikle tale- og tekstapplikationer på dansk.

Gribes der ikke ind kan en konsekvens være, at kvaliteten af de dansksprogede løsninger halter for langt bagud til at være relevante. Derfor er man hos Alexandra Instituttet i gang med at udvikle ’danske algoritmer’.

Planen for GTS-instituttet er at udvikle værktøjer, som man nemt kan gennemskue, hvordan virker. Værktøjerne vil gøres tilgængelige offentligt, efterhånden som de udvikles. Dermed kan danske virksomheder, det offentlige, organisationer osv. bruge dem som led i deres digitale udvikling.

Vil du have et unikt indblik i maskinrummet bag kunstig intelligens og være blandt de første til at prøve de kommende værktøjer?

Så læs mere og få løbende opdateringer her