‘Vores forventning er, at det bliver et mini Silicon Valley’

Sådan lyder det fra Droids Agency, der til september flytter ind hos Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens – DCAKI. Bureauet er et kommercielt co-creative partnerskab mellem Celuma og Spitze & Co., der har bred erfaring med automatisering i både private- og offentlige virksomheder.

– Vi flytter ind i centeret, fordi vi kan se, at hvis du skal lykkedes med at anvende kunstig intelligens, så skal du have nogen, der er på forkant med, hvordan teknologien kan spille ind i forskellige forretningsprocesser og give mening. Vi er med for at være helt fremme i bussen og kunne bidrage med værdi ude hos kunderne, siger Tim Daniel Hansen, den ene af de to partnere.

Fundamentet i Droids Agency bygger på at gentænke forretningen ude fra og ind med et digitalt mind-set. Det kalder Tim Daniel Hansen og Jimmi Hansen, der står bag bureauet – digital first. Det handler for dem om at skabe en dyb fusion mellem forretningsviden og teknologi. Hjerteblodet i Droids Agency er at automatisere processer og finde nye forretningsmodeller, hvor det er oplagt at anvende machine learning og kunstig intelligens.

– Det er her det sker. Det er her, de kompetente mennesker og virksomheder inden for kunstig intelligens og machine learning bliver samlet. Omdrejningspunktet bliver at anvende teknologierne og få virksomhederne til at tænke digital first. Vi vil udfordre deres nuværende forretningsmodeller og tænke helt nye måder at arbejde på – alle de ting vi synes er spændende, siger Jimmi Hansen.

Kunder skal have del i start-op fornemmelsen

Droids Agency ser frem til at få noget samlet kapacitet på området og til at trække på nogle af de ressourcer, som Dansk Center for Anvendt Kunstig intelligens tilbyder. De er ivrige efter at bringe deres nuværende kunder ind i miljøet på centret, hvor de skal indgå i centrets tværgående samarbejder – eksempelvis beskæftigelsesområdet. Det vil ifølge Jimmi Hansen give dem en ”start-op fornemmelse” og en forståelse af teknologierne, og hvad de kan:

De her teknologier vil være med til ændre forretningsstrategien for nogle af virksomhederne og give dem nye muligheder, som f.eks. helt nye services. Vi vil tæt på teknologien og forstå den i dybden og give kunderne den samme forståelse. Det handler for os om at være, hvor det sker og blive klogere ved at være sammen med de mennesker, der er dybt nede i teknologierne.

Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens kan bl.a. tilbyde Droids Agency at køre deres projekter med forskellig styrke. Bureauet håndterer nemlig alt fra små projekter, hvor de har brug for få mand til de store muskler inden for kunstig intelligens og machine learning, hvor centeret har særlige ressourcer. Det tillader Droids Agency at skalere op eller ned alt efter projektets omfang.

Læs mere her