Virtual reality skal bringe velfærdsteknologi til borgerne

Teknologisk Institut lancerer en ny platform, der skal bane vejen for mere velfærdsteknologi i de danske kommuner. Med hjælp fra virtual reality skal plejepersonalet  opleve potentialet i velfærdsteknologi. Deres accept er nemlig afgørende for, at der sker en succesfuld implementering af ny teknologi i kommunerne.

Teknologisk Institut har gennemført en rundspørge blandt kommunerne om potentialet i velfærdsteknologi. Det har givet en indsigt, der nu resulteter i en ny platform, der skal bane vejen for mere velfærdsteknologi.

– For at opnå succes med teknologi og hjælpemidler, er det afgørende, at plejepersonalet, som i praksis skal bruge teknologierne, ser og til fulde udnytter mulighederne for anvendelse af velfærdsteknologierne, siger seniorspecialist Peter Vest fra Teknologisk Instituts Center for Velfærds- og Interaktionsteknologi.

Det skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Nyt virtuelt initiativ

Med det formål at få plejepersonalet til at tage teknologien til sig, har Teknologisk Institut derfor valgt at lancere et nyt, virtuelt initiativ. Målet er at det skal være med til at lette vejen for succes med velfærdsteknologi i de danske kommuner.

Den nye platform hedder ViVA – Virtuel Velfærdsteknologi i Anvendelse – og den skal bl.a. give plejepersonalet en indlevende og grundig introduktion til velfærdsteknologi og derigennem åbne deres øjne for dens potentiale.

– Virtual reality nedbryder barrierer ved at bringe medarbejderen ind i en totaloplevelse, hvor der formidles om teknologier i rette kontekst og med mulighed for træning og rolleskift. Det er dermed et oplagt værktøj til at sikre implementering af velfærdsteknologi i praksis, siger Peter Vest.

Teknologisk Institut vil med ViVA-platformen på sigt også tilbyde borgerrettede tilbud som sansestimulering, reminiscens og kognitiv træning.

Læs mere om ViVA her