Danish Life Science Cluster har netop åbnet en pulje med midler til nye videnbroprojekter mellem virksomheder og videninstitutioner. Læs her om et samarbejde hvor virksomhed- og videninstitution har fået glæde af muligheden.

Virksomheden Wincrowns har en lovende idé, og FORCE Technology har viden og teknologi til at udvikle og teste det rette materiale til ideen. Nu har virksomhed og videninstitution fået midler til sammen at optimere den nye sundhedsløsning. Puljen med midler til nye videnbroprojekter mellem virksomheder og videninstitutioner i Danish Life Science Cluster er åben.

Uden hjælp fra en forskningsinstitution ville Keld Nielsens løsning ikke blive klar til at komme på markedet.

”Vi har ganske enkelt ikke den viden og de værktøjer, der skal til for at få vores løsning i mål – derfor er et videnssamarbejde afgørende for os”, siger Keld Nielsen, CEO i virksomheden Wincrowns ApS.

Keld Nielsen og Wincrowns deltager lige nu i et videnbroprojekt i Danish Life Science Cluster, hvor de får rådgivning og sparring fra FORCE Technology. Sammen har Wincrowns ApS og FORCE Technology ansøgt om midler til at videreudvikle, styrke og dokumentere effekten af Wincrowns’ færdigfremstillede bæredygtige og billige tandkroner.

Midler til samarbejde mellem virksomhed og videninstitution

FORCE Technology har modtaget 249.000 kr. til videnbroprojektet med Wincrowns. Keld Nielsens virksomhed har brug for FORCEs analyser og tekniske viden til at udvikle en særlig tandkrone af materialet zirconia.

Ifølge virksomheden bliver de nye tandkroner væsentlig billigere end markedets eksisterende tandkroner, og de bliver lettere at montere på patientens tænder, fordi Wincrowns har udviklet en helt ny løsning til dette.

I projektet deltager også virksomheden Scan-Form Værktøjsfabrik ApS, der hjælper med sprøjtestøbning. En tandlæge har leveret den dentalfaglige rådgivning.

Hjælper virksomheder på vej til innovation

Erik Stieper Brok er fysiker og analysespecialist i FORCE Technology, og han ser frem til at være med til at videreudvikle Keld Nielsens idé.

”Én af vores fornemmeste opgaver som GTS (Godkendt Teknologisk Serviceinstitut) er at bistå SMV’er med avanceret teknologi og specialviden, så de kan skabe innovation. Wincrowns løsning har stort internationalt potentiale, og det er interessant for os at forsøge at hjælpe idéejerne, som oftest er idérige ildsjæle, til en brugbar værdiskabende løsning”, siger Erik Stieper Brok.

Projektet er finansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen (UFS).

Læs mere om samarbejdet og puljen i den fulde artikel hos Danish Life Science Cluster her

Foto: FORCE Technology