Udviklingskontrakter

Udviklingskontrakter med fokus på teknologi i hele Danmark

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs har netop indgået udviklingskontrakter med GTS-institutterne. Udviklingskontrakterne har bl.a. fokus på bedre adgang til den nyeste viden om teknologiske muligheder, og flere danske virksomheder i internationale projekter. 

GTS-institutterne forpligter sig med de nye udviklingskontrakter for 2016-2018 til bl.a. at bringe mere avanceret viden ud til virksomheder i hele landet. Det er uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs tilfreds med:

-GTS-institutterne spiller en vigtig rolle for, at forskning kommer ud og arbejder i virksomhederne. Jeg er derfor meget tilfreds med, at institutterne har taget opgaven til sig og i de kommende år vil gøre en aktiv indsats for, at flere virksomheder uden for de store universitetsbyer får adgang til og gør brug af den nyeste viden, siger Ulla Tørnæs.

De nye udviklingskontrakter har tre pligtige mål

Der er udpeget tre pligtige mål i udviklingskontrakterne: Øget regional videnspredning; styrket synergi på tværs af innovationssystemet og en styrket internationalisering af danske virksomheder. Herudover har GTS-institutterne selv formuleret individuelle mål i forhold til deres respektive muligheder og strategier.

-For GTS-institutterne vil et særligt fokusområde være, hvordan digitalisering kan styrke danske produktionsvirksomheder og dermed bidrage til nye smarte produkter og produktionsmetoder, så der også i fremtiden vil være produktion i Danmark, siger direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen.

Læs mere her