Uvildig rådgivning er en konkurrenceparameter

I dag har folk adgang til deres data og applikationer døgnet rundt på bærbare computere, tablets, mobiltelefoner m.m., og det giver større sikkerhedsmæssige udfordringer, da en service på internettet er langt mere eksponeret end interne netværk. Denne virkelighed har ramt Kamstrup A/S, der derfor har sikkerhed som et helt centralt tema i sin forretning.

Af Dorthe Sjøbeck Christiansen, informationschef i GTS-foreningen

Kamstrup A/S sælger innovative måleløsninger inden for el, varme, køling og vand til energiselskaber og forsyningsselskaber i hele verden. For Kamstrup A/S er det helt afgørende, at kunderne kan stole på sikkerheden i virksomhedens måleløsninger. Det er baggrunden for, at Kamstrup A/S har indledt et samarbejde med Alexandra Instituttet i forhold til sikkerhedsvurderinger, så eventuelle sikkerhedshuller kan blive lukket.

”Egentlig starter historien for nogle år siden, hvor vi havde brug for nogle til at lave en sikkerhedsvurdering af vores løsning. Dengang havde vi ikke kompetencerne in-house, så vi ledte efter dygtige eksterne samarbejdspartnere. Alexandra Instituttet er jo placeret i Aarhus ikke så langt fra vores hovedsæde, og derfor var det nærliggende at kontakte dem. På det tidspunkt, hvor vi kontaktede Alexandra Instituttet første gang, havde de en sikkerhedsekspert ansat, som var utrolig dygtig til de her ting. Så vi fik rigtig meget ud af samarbejdet, og vi fik løst de fejl, vi havde”, fortæller Carsten Nielsen, Head of Product Management – Smart Grid Solutions, Kamstrup A/S og fortsætter:

”Vi har nu været i en situation, hvor vi i forbindelse med en stor kunde påny havde behov for at få lavet en ekstern sikkerhedsvurdering. Derfor tog vi igen kontakt til Alexandra Instituttet, fordi de havde en vis forståelse for vores system og vores problematik, og på den måde på forhånd var godt inde i sagerne. Det var derfor ikke noget problem for Alexandra Instituttet at løse opgaven for os”.

Ekstern sikkerhedsvurdering giver troværdighed

Carsten Nielsen fortæller, at den sikkerhedsvurdering af deres system, som Alexandra Instituttet har gennemført, ikke kun bliver brugt i forhold til den ene kunde. Sikkerhedsvurderingen bliver også brugt til at bevise over for andre kunder, at systemet er afprøvet i teori og praksis af en ekstern, uvildig rådgiver.

”I vores branche er der rigtig meget fokus på IT-sikkerhed og datasikkerhed, og alle leverandører påstår, at de har et sikkert system. Ved den første sikkerhedsvurdering fra Alexandra Instituttet var det fordi, vi ikke selv havde kompetencerne. Dem har vi nu, så i dag handler det mere om at få en uvildig vurdering – og at få nogle med Alexandra Instituttets troværdighed til at stå bag sikkerheden i vores system”, siger Carsten Nielsen.

Af den grund forventer Carsten Nielsen, at Kamstrup A/S også i fremtiden vil samarbejde med Alexandra Instituttet. Men det skyldes også, at virksomheden får meget ud af, at Alexandra Instituttet kigger virksomhedens faglighed igennem, og dermed bidrager GTS-instituttet til virksomhedens mål om, at levere det sikreste system i branchen.

”Vi har haft stor glæde af samarbejdet med Alexandra Instituttet, og de har været gode til at udfordre os på vores tankegang, og hvad det var, vi havde behov for. De har ikke bare taget opgaven, men de har stillet sig kritisk i forhold til den, og har suppleret med ideer til, hvad vi ellers kan gøre. På den måde får vi ekstra værdi ud af samarbejdet”, siger Carsten Nielsen.

Fakta

Kamstrup har medarbejdere i 24 lande og hører til blandt verdens førende leverandører af intelligente løsninger til energi- og vandmåling. Virksomhedens løsninger omfatter forbrugsmålere, fjernaflæsningssystemer, hosting og service, analyse og smart grid-applikationer.  Virksomheden ser det som en stor fordel at have samlet forskning, udvikling, produktion og administration under samme tag i det danske hovedsæde lidt uden for Aarhus.

Læs mere om Kamstrup her

Denne case er udgivet i publikationen “Mere damp på de digitale kedler”. Læs rapporten her.

Ude efter rådgivning – ansøg om tilskud!

Er du en lille eller mellemstor virksomhed, og har du potentiale og ambition om at vækste? Så kan du nu ansøge om at få rådgivning om automatisering og digitalisering af din produktion med hjælp fra “Erhvervspartnerskabet for Avanceret produktion”, som GTS-nettet er en del af. Formålet med erhvervspartnerskabet er at fremme en teknologisk og digital omstilling i de små- og mellemstore produktionsvirksomheder.

Læs mere her