To apps sætter spot på rene tænder

Vælg din børsteven, design din egen Avatand eller få fun-facts, mens du børster tænder. Tandplejens to nye apps, Børstevenner og Avatand, er de første af deres slags fra en kommunal tandpleje. 

Med moderne teknologi håber chef for Tandplejen, Mette Borum, at den daglige indsats med tandbørsten bliver både nemmere og mere synlig.

”Sunde tænder er en investering, som børn får gavn af hele livet. Det er først og fremmest i hverdagen derhjemme, at de sunde tænder skabes. Derfor vil vi med de nye apps gerne motivere til gode tandplejevaner på en børnevenlig og sjov måde, der er let tilgængelig for alle. De indgår som en vigtig del af vores tætte samarbejde med forældre og børn om de forebyggende indsatser. Derfor er vi også meget glade for den støtte, vi har fået til at udvikle de nye indsatser,” siger Mette Borum.

Appen er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttets eksperter i at udvikle mobile løsninger.

“Vi har bidraget med konceptudvikling og udvikling af to apps, herunder grafik. Dette er sket i tæt samarbejde med Tandplejen, som ved rigtigt meget om tandbørstning, samt hvad der motiverer børn til at holde deres tænder rene. Det kan vi overføre i den teknologiske løsning”, siger Karen Johanne Kortbek, Senior User Experience Specialist, PhD.

Læs mere her