Teknologisk Institut skal forlænge olierørledningers levetid

DTI Oil & Gas indleder samarbejder i Kuwait med henblik på at løse mikrobiologiske udfordringer i vandsystemer, som er af afgørende betydning for olieproduktionen. Det skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Tilstedeværelsen af uønskede mikroorganismer i olieindustrien resulterer i betydelige udfordringer for verdens olieproducenter.

Det skyldes, at mikroorganismer kan forårsage forsuring af et reservoirer, korrosion og forurening af rørledninger. Dermed kan de også påvirke oliekvaliteten og produktionshastigheden. For at imødekomme denne problematik må olieselskaber ofte bruge store summer på reparationer og gøre brug af kemikalier for at opretholde produktionen.

Teknologisk Institut træder til med DNA Teknologier

For at komme nogle af disse problemer til livs, er Kuwait Oil Company (KOC), Kuwait Institute for Scientific Research – Petroleum Research Center (KISR-PRC) og Teknologisk Institut (DTI Oil & Gas) nu indgået i et samarbejde. Mere specifikt er det målet at løse mikrobiologiske udfordringer i kuwaitiske vandbehandlingssystemer. Det skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Projektet kombinerer DTI Oil & Gas’ ekspertise vedrørende brug af DNA-teknologier i olieindustrien med KISR’s store erfaring med implementering af nye teknologier i Kuwait, samt KOC’s erfaring med drift af nogle af verdens største oliefelter.

Projektet skal føre til udviklingen og implementeringen af innovative løsninger, som kan imødekomme de mikrobielle udfordringer og dermed reducere behovet for dyr vedligeholdelse, og samtidig forlænge rørledningernes levetid.

– DTI Oil & Gas udvikler innovative løsninger til komplekse problemstillinger indenfor olierelateret mikrobiologi. Sammen med KISR-PRC vil Teknologisk Institut spille en vigtig rolle for udvikling og implementering af nye teknologier til umiddelbar fordel for KOC og på sigt for olieindustrien i andre mellemøstlige lande. Vi ser frem til et udbytterigt samarbejde med KISR-PRC og KOC i dette fyrtårnsprojekt, siger Sune Dowler Nygaard, direktør ved Life Science, Teknologisk Institut.

Læs hele pressemeddelelsen her