Teknologisk Institut åbner inkubator for hardware startups

Hvor går man hen som ung, nystartet teknologivirksomhed der ønsker at tage det næste store skridt? Fremover skal det naturlige svar være Teknologisk Institut, som netop har lanceret en inkubator for iværksættere og deres hardware-produkter.

Det nye initiativ går under navnet TI Inkubator. Gennem aktivt brug af GTS-instituttets godt 40 fagcentre, vil udviklingsmiljøet kunne støtte unge virksomheder med både teknologisk og markedsmæssig validering af forretningsideen. Det fortæller Morten Dahl Hansen fra Teknologisk Institut, som er blandt initiativtagerne.

– Der mangler generelt markedsfokuserede udviklingsmiljøer for de virksomheder, der særligt baserer sig på teknologi, forklarer han. Teknologisk Institut er det helt oplagte sted at lægge netop sådan en inkubator, fortsætter han.

Potentielle deltagervirksomheder søges

Lige nu søger man virksomheder, som er villige til at blive en del af initiativet allerede fra Januar 2019. For at en virksomhed kan deltage, kræves det at den er nyligt opstartet og har et produkt, der helt eller delvist er baseret på hardware.

I det første inkubationsforløb er der plads til syv virksomheder, som periodisk kan ”flytte ind” på instituttet, blandt andet i forbindelse med sparring, workshops og brug af Fablab. I den forbindelse vil de have muligheden for helt gratis at bruge løs af Teknologisk Instituts specialister.

– Som deltager i TI Inkubator investerer man udelukkende sin tid og er forpligtet til at deltage i hele udviklingsforløbet, der løber over fem måneder med cirka 10 workshops og sparrings-sessioner, siger Morten Dahl Hansen.

Forløbet er gratis for de udvalgte virksomheder og inkluderer teknisk udvikling, rådgivning og sparring og finansieres af Otto Bruuns Fond og Nordeas Iværksætterfond.

Læs mere her