Stor interesse for digital omstilling

Danske virksomheder har taget godt imod Ervhervspartnerskabet for Avanceret Produktion, som gør det muligt for SMV’er at kickstarte deres digitale omstilling med hjælp fra blandt andre GTS-institutterne. Der er nu åbent for anden ansøgningsrunde. 

Små og mellemstore danske virksomheder kan skabe nye forretningsmuligheder og forbedret konkurrenceevne, hvis de formår at udnytte mulighederne i automatisering og digitalisering. Derfor åbner Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion nu op for anden ansøgningsrunde, hvor virksomhederne kan få midler til at løfte deres automatisering og digitalisering.

Hele 134 virksomheder søgte om midler i første ansøgningsrunde i efteråret 2016. Der blev udmøntet 5½ mio. kr. til i alt 53 virksomheder

Digitalisering er afgørende for konkurrenceevnen

Om Erhvervspartnerskabets succes siger Erhvervsminister Brian Mikkelsen følgende:

”Regeringen oprettede erhvervspartnerskabet, for at flere små og mellemstore virksomheder ville få øjnene op for potentialet i øget automatisering og digitalisering. Det ser bestemt ud til at være tilfældet, og jeg er rigtig glad for at over 100 virksomheder søgte om midler til at omstille sig digitalt. Øget automatisering og digitalisering er afgørende for konkurrenceevnen i de små og mellemstore produktionsvirksomheder og dermed fastholdelse af arbejdspladser i hele landet.”

Transforamtion og strategiudvikling

En af de virksomheder som modtog en bevilling var ST Skoleinventar A/S. Om det siger direktør Jens Lange:

”Erhvervspartnerskabet har givet os et spark bagi, og hjulpet os til at lave en konkret plan for investering i nye digitale systemer over de næste 2 år. Vi forventer, at det kan øge vores produktivitet væsentligt. Denne transformation og deciderede strategiudvikling var ikke sket uden midler fra erhvervspartnerskabet.”

Læs mere om mulighederne i erhvervspartnerskabet her

Skynd dig!

Den nye pulje for 2017 er nu åben for ansøgninger. Deadline for indsendelse af ansøgninger er allerede den 24. april kl. 12.00. Så skynd dig med at få en ansøgning af sted!

Fakta

GTS-nettet indgår i Ervhervspartnerskabet sammen med DI Industrisamarbejdet/DI Digital, Landbrug & Fødevarer, Dansk Erhverv/IT Branchen, Dansk Metal, IDA Ingeniørforeningen, Håndværksrådet samt Erhvervsstyrelsen (formand).

Læs en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet her

Læs mere om Erhvervspartnerskabet og ansøg her