Skoleborde kan bidrage til at nedbringe støj i klasselokaler

Efter en lang skoledag går mange elever hjem ikke kun med ny viden men også med hovedpine på grund af det høje støjniveau i klassen. Målinger af trommelyd viser, at valg af bordplade til elevbordene kan bidrage til at nedbringe støjgenerne i klasselokalet

Undersøgelser har vist, at støjbelastningen i skoler og børneinstitutioner kan forårsage bl.a. stress og hovedpine hos både lærere og elever. Det har det danske møbelfirma Højer Møbler A/S haft for øje i forbindelse med udviklingen af deres møbler til undervisningslokaler.

”Støj er en afgørende faktor i dagligdagen på alle skoler, så derfor har vi selvfølgelig konstant fokus på at afhjælpe problemet for vores kunder. Vores nyeste tiltag blev en ændring af bordpladen, hvilket har hjulpet betragteligt.” siger administrerende direktør Jens Højer fra Højer Møbler A/S og tilføjer:

” Det er også af særlig betydning for eleverne, at støjen slet ikke fremkommer, derved skal der heller ikke bruges ressourcer på at dæmpe støjen.”

Rent subjektivt kunne Højer Møblers produktudviklere godt høre, at der var forskel på lyden, når de trommede på forskellige bordpladetyper. For at få en objektiv vurdering af støjudstrålingen fra deres elevborde bad de DELTA om at måle på fire forskellige af virksomhedens bordpladetyper. O
g tesen blev bekræftet: der er forskel i støjudstrålingen afhængig af bordpladetypen.

Læs hele artiklen her