Simplimize

Simplimize: forenkel og optimer produktprogrammer

Danske fremstillingsvirksomheder kan gennem en velafprøvet operationel fremgangsmåde forenkle og optimere deres produktprogrammer. Metoden kaldes Simplimize, og 20 virksomheder har allerede fået solide gevinster ved at benytte metoden. Nu skal endnu flere danske virksomheder have gavn af Simplimize.

Forenklingsmetoden Simplimize er med succes afprøvet på 20 danske produktionsvirksomheder. Resultaterne har været lavere kapitalbinding, mindsket vareforbrug, kortere leveringstider, færre komponenter i produktionen, generel omkostningsreduktion og nye muligheder for innovation og produktudvikling.

Derfor igangsætter Industriens Fond nu, sammen med Industrisamarbejdet hos DI og Idé & Vækst, Teknologisk Institut en indsats for at udbrede kendskabet til og anvendelsen af metoden.

Workshops over hele landet

En række aktiviteter skal øge kendskabet til og brugen af Simplimize. Seks workshops over hele landet og muligheden for tilskud ved køb af Simplimize-rådgivning skal bringe forenklingsmetoden ud på direktionsgange og i produktionshaller over alt i Danmark.

Nysgerrige virksomheder kan i marts deltage i workshops for at lære om metoden og værktøjerne og dermed vurdere, om et Simplimize-forløb er en attraktiv vækstvej for dem.

De seks workshops:

  • 2. marts i Taastrup
  • 8. marts i Odense
  • 9. marts i Kolding
  • 10. marts i Aarhus
  • 15. marts i Holstebro
  • 16. marts i Aalborg

Læs mere og tilmeld dig idag

Hvordan kommer man i gang?

Besøg hjemmesiden og kontakt en Simplimize-konsulent med det samme eller meld dig til en af de seks workshops.

Simplimize from Industrisamarbejdet on Vimeo.

Gode eksempler på succes med Simplimize

Velux har brugt Simplimize’s systematik til at imødekomme markedets ønsker om varianter. Noget der giver markant tidspres på udvikling. De har sparet mange penge ved at lave modulopbyggede løsninger på solafskærmning og andre tilbehørs-produkter til vinduer og de bruger 15 % færre råvarer end før.

Viking har øget det for dem livsnødvendige serviceniveau og mindsket kapitalbindingen med 15 % og varenumrene med 30 % ved en metodisk gennemgang af hele produktkataloget.

Micro Matic, verdensførende på haner og ventiler (anstikkere) til fadølsanlæg, har flere typer anlæg, hvilket før gjorde produktprogrammet komplekst, Samtidigt med, at de stod i et stigende pres fra lavpris-konkurrenter. De har lavet hovedrengøring i produktionsarkitekturen og bruger nu 40 % færre komponenter og de har skabt fire generiske grundmoduler, der imødekommer anlægstyperne og kan køre større serier med få omstillinger.

Læs flere eksempler på virksomheder som har brugt Simplimize

Baggrunden for projektet

Simplimize er en sammentrækning af udsagnet ”simplify to optimize”. Projektet er støttet af Industriens Fond og gik tidligere under navnet Radikal Forenkling Via Design (RFVD), mens det var i forsknings-, udviklings- og afprøvningsfasen. Det blev konceptualiseret i samarbejde med DTU og Valcon.