Science in the city

Science in the City kommer til KBH og GTS er med!

Find GTS teltet på videnskabsfestivalen Science in the City. I forbindelse med at ESOF, Europas største videnskabs- og videnskabspolitiske forum, kommer til København til sommer, får du chancen for at opleve videnskabsfestivalen, Science in the City.

Science in the City giver alle muligheden for selv at prøve, røre, se og føle på videnskaben. Festivalen, som er gratis, vil blive afholdt i Carlsberg Byens rustikke og inspirerende arealer og GTS-foreningen og de ni GTS-institutter vil stå klar med vores eget telt.

En uge i juni – ses vi?

Science in the City løber af stablen fra den 21. juni til den 26. juni og i løbet af de 6 dage vil være et sprudlende miks af events, eksperimenter, kunst og forestillinger for folk i alle aldre. Se en video om festivallen

Udforsk alle afkroge af GTS-nettets univers

Med GTS-institutternes aktiviteter får du rig mulighed for at udforske vores univers og blive klogere på alt fra bioteknologi til sensorteknologi og klima-, miljø- og energiteknologi.

Vær kirurg for en dag og byg en bæredygtig by

Kom og spil DHI’s AQUA Republica, et online strategispil hvor du skal udvikle en lille by på den mest bæredygtige måde. Du vil få point efter, hvor godt hensyn du tager til befolkningen og miljøet. Din endelig score kommer på en hitliste, så hvis du er god ender du måske i top 10. Teknologisk Institut tager deres nanoteknologi med og giver dig bl.a. chancen for at være pilot for en drone drevet af brændselscelle.

Med DELTA’s IdemoBits kan du bygge med elektronik, som vil gøre fremtidens hverdag nemmere for os alle sammen. Med DBI’s 3D overvågningskamera kan du ikke gemme dig – den kan nemlig genkende dig på måde du går.

Sammen med Alexandra Instituttet kan du blive kirurg for en dag. Iført 3D-briller træder du ind i en virtuel verden, hvor du får lov til at holde skalpellen under en øreoperation

Den vigtigste europæiske konference for videnskab

ESOF er i dag den vigtigste europæiske konference for præsentation og kommunikation af ny forskning, og for diskussion om forskning, teknologi og innovation. Det er en åben platform, hvor organisationer, det videnskabelige samfund, politikere og virksomheder kan mødes og debattere forskningsrelaterede emner på tværs af fag- og sektorgrænser.

København har vundet værtsskabet til juni

Hvert andet år samler ESOF folk fra hele Europa til inspirerende præsentationer, debatter og events i forskellige europæiske storbyer. Og nu er turen kommet til Danmark. Målsætningen for det danske værtsskab er at understøtte brobygning mellem videnskab og samfund, mellem de forskellige discipliner; mellem den private og offentlige sektor, mellem videnskab og medier, og mellem Europa og resten af verden.

Find flere aktiviteter og vær med hele vejen

Du kan følge med i Science in the City på Facebook, Twitter, Instagram. Hvis du vil være med i debatten og dele dine egne oplevelser så brug hashtagget #scicity.