teknologi

Sådan arbejder GTS-institutter med at få teknologi i anvendelse

Folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti, Jens Henrik Thulesen Dahl, besøgte d. 26. januar tre GTS-institutter i Hørsholm for at høre, hvordan de konkret arbejder med at skabe innovation i de danske virksomheder.


For Jens Henrik Thulesen Dahl var det en oplevelse at blive vist rundt og få konkrete billeder på, hvordan GTS-institutterne varetager opgaven med at få teknologi i anvendelse:

– Det var et rigtigt givende besøg. Det var dejligt at se den topprofessionelle kombination af forskning og den nyeste viden gå hånd i hånd med den lavpraktiske kontakt og støtte til virksomhederne. Det understøtter mine tanker om, at GTS’erne har en helt central rolle i arbejdet med at understøtte værdikæderne fra forskning til salgbare produkter ude i butikken, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Bioneer forbinder ideer fra forskning til marked

Bioneer

Første stop var hos Bioneer, som har speciale inden for biomedicin, biomedicoteknik og bioteknologi. GTS-instituttet skaber nye produkt- og procesmuligheder ved at forbinde idéer fra forskning og marked. Hos Bioneer hørte Jens Henrik Thulesen Dahl bl.a. om muligheden for at udnytte stamceller til at udvikle ny medicin samt om modeller for samarbejde mellem GTS-institutter og universiteter.

Viden om vand hos DHI

DHI

DHI har særlig fokus på teknologisk udvikling og kompetenceopbygning inden for vand og miljø.
Hos DHI gik vejen forbi de fysiske havne og offshore forsøgsbassiner, hvor man kan opbygge forsøg, der meget nøjagtigt simulerer virkeligheden. DHI fortalte bl.a. om, hvordan deres internationale arbejde skaber konkret værdi for de danske virksomheder, fordi arbejdet betyder, at danske virksomheder hos DHI har adgang til førende international viden på området.

Afprøvning af produktideer hos DELTA

DELTA

DELTA’s kernekompetencer er inden for elektronik, mikroelektronik, softwareteknologi, lys, optik, akustik, vibration og sensorsystemer.

DELTA guidede folketingsmedlemmet igennem GTS-instituttets faciliteter. Her kunne Jens Henrik Thulesen Dahl opleve de forskellige processer et produkt skal igennem, før det kommer på markedet: Fra de spæde ideer bliver testet i DELTAs Idemolab over komponentfremstilling til de omfattende test- og prøvningsfaciliteter, man også finder hos DELTA.

Læs mere om