Rumraketten Ariane 6 når vigtig milepæl

Den første test af motoren til den kommende Ariane 6 løfteraket er forløbet godt. FORCE Technology har leveret ekspertviden og teknologi til raketdysen.

Den Europæiske Rumorganisation (ESA) er i færd med at udvikle en ny løfteraket, Ariane 6, som skal bruges til at sende satellitter ud i rummet. Det første flyvning vil foregå i slutningen af 2020.

Ariane 6’s nye hovedmotor, Vulcain 2.1, er blevet testet med succes. Derved har raketprojektet passeret en vigtig milepæl.

Nøgleteknologi fra FORCE Technology

En essentiel del af raketmotoren er raketdysen, som FORCE Technology har leveret nøgleteknologi og ekspertviden til, i samarbejde med førende europæiske rumfartsvirksomheder.

Under udviklingen af raketdysen har FORCE Technology bidraget med viden om additiv fremstilling og lasersvejseteknologi, bygget et fuldautomatisk produktionsanlæg samt udviklet specielle sensorer til brug ved svejsning og kvalitetskontrol.

Det nye design af raketdysen har resulteret i 90 % reduktion i delkomponenter, en omkostningsbesparelse på 40 % og 30 % reduktion af produktionstiden.

Efter Vulcain 2.1-dysen har passeret denne vigtige milepæl, er FORCE Technology’s eksperter parate til at fortsætte arbejdet med de kommende leverancer til Ariane 6’s prestigefyldte udviklings- og opsendelsesprogrammer.

Du kan læse mere og se en video af testen her