robotten

Robotten kan være din kommende byggekollega

De bliver efterhånden sværere at komme udenom. De er kommet for at hjælpe og aflaste og flere brancher har allerede set lyset. I byggebranchen dukker de også op flere og flere steder og de er klar med en hjælpende hånd – eller to – eller med assistance fra luften. Den teknologiske udvikling går stærkt og åbner op for helt nye muligheder i byggeriet ved hjælp af robotter og droner.

Et liv i byggebranchen kan både være fysisk hårdt og farligt. Det kan involvere tunge løft, montering af elementer svært tilgængelige steder, balancegang i højden og andre opgaver, hvor fysikken belastes og modet bliver udfordret.

Nu har mindre virksomheder også råd til robotten

Gennem den seneste tid, er ord som droner og robotter begyndt at fænge an i branchen, for udviklingen er gået stærkt og de nye teknologier er efterhånden blevet mainstream og er kommet i et prisleje, hvor også mindre virksomheder kan være med.
Mulighederne med de nye teknologier er mange. De kan bl.a. være med til at lette arbejdsdagen i byggeriet, gøre processerne mere effektive samt skabe nye forretningsområder. Den 19. april afholder InnoBYG og RoboCluster fælles konference om netop robotter og droner i byggeriet. Netværksleder i InnoBYG, Kasper Lynge Jensen glæder sig til en dag fyldt med nye teknologier, men også til at vise branchen, hvordan fremtiden ser ud.

-Det er en rigtig spændende tid vi går i møde i branchen. I vores research efter oplægsholdere er vi stødt på nogle virkelig interessante virksomheder, som udvikler fremtidens teknologier til byggeriet. Samtidig er det rigtig vigtigt, at vi tør at gribe de mange nye muligheder og vi ser heldigvis flere virksomheder, der omfavner den nye teknologi og forstår at se mulighederne og potentialet. Dem får vi også besøg af på konferencen, siger Kasper Lynge Jensen.

Tværfagligt netværkssamarbejde

InnoBYG afholder konferencen sammen med søsternetværket, RoboCluster, som beskæftiger sig med netop teknologisk udvikling inden for robot- og automationsområdet. Bjarke Falk Nielsen, Cluster Manager i RoboCluster, fremhæver konferencens netværksdel som et helt centralt element.

-Dagens program stiller skarpt på, hvordan robotteknologi og droner kan hjælpe bygherrer, rådgivere og entreprenører med de daglige udfordringer. Samtidig er det jo et netværksarrangement, så vores og InnoBYGs medlemmer får god mulighed for at møde hinanden, og jeg forudser rigtig gode netværksmuligheder på tværs af de to brancher.

Fakta

InnoBYG og RoboCluster afholder konferencen den 19. april 2016 i Hans Christian Andersen Lufthavn i Odense. Læs mere om arrangementet. 

Vil du vide mere? Kontakt Kasper Lynge Jensen på kalj@teknologisk.dk eller på 72 20 16 64