1,2 mia. kr. til udvikling af teknologisk service

Power-to-X, komplekse grønne energisystemer, bæredygtig fødevareproduktion, digitalisering og bæredygtigt byggeri er eksempler på områder, som GTS-institutterne skal arbejde med i de kommende fire år. Investeringen gør ny forskning tilgængelig for danske virksomheder. 

Ny undersøgelse: Den grønne omstilling kræver adgang til testfaciliteter

En undersøgelse blandt 150 danske frontløber-virksomheder viser, at adgang til eksterne testfaciliteter er et nødvendigt element i udviklingen af fremtidens grønne produkter og processer.

Øget regional tilstedeværelse skal styrke innovationsindsatsen i hele Danmark

Innovationsfonden og GTS-institutterne går sammen om en fælles tilstedeværelse i de regionale erhvervshuse. Samarbejdet skal udbrede det regionale kendskab til danske virksomheders muligheder for at indgå i et samarbejde om innovation - og få finansiering til det.

Hvordan skal 1,2 mia. kr. investeres i GTS-institutterne?

Nu er det muligt at komme med input til, hvilke nye teknologiske indsatsområder, der bedst understøtter innovation og vækst i dansk erhvervsliv og samfund. Formålet er at styrke de indsatsområder, som GTS-institutterne skal arbejde med i 2021-2024. I lyset af corona-krisen er det vigtigere end nogensinde at vælge de teknologier, der bedst sætter skub i dansk erhvervsliv.

Ny indgang til danske testfaciliteter

Ny database gør det nemmere for virksomheder at få et overblik over teknologisk infrastruktur på GTS-institutterne.

Kursen er sat mod videnbaseret innovation i verdensklasse

Hvordan udvikler vi et dansk system, der understøtter innovation i verdensklasse? Det skal et internationalt panel nedsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet finde svar på. GTS-foreningen ser frem til inspiration udefra.

Hvordan synes du, at 650 mio. kr. skal investeres i GTS-nettet?

Det er nu muligt på www.bedreinnovation.dk at give input til, hvilken ny viden der kan gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige. Idéerne bliver spillet ind i GTS-institutternes arbejde i de kommende år. 

Flot med Nobelpriser, men det haster mere med at få teknologi i anvendelse

Regeringen har netop fremlagt deres strategi for forskning og innovation. Ambitionen om flere nobelpriser får stor opmærksomhed. Men glem ikke, at Danmark også har hårdt brug for initiativer, der bringer teknologi bredt i anvendelse. Det skaber vækst og arbejdspladser. Derfor glæder GTS-foreningen sig særligt over strategiens nødvendige fokus på teknologi i anvendelse.  

3D print af bocciabolde til OL i Tokyo i 2020?

Pressemeddelelse: Handi Life Sport fra Skibby er verdensførende på markedet for lyd- og bocciabolde. Den position fastholdes ikke mindst gennem investeringer i ny teknologi, og det næste kan blive 3D print af bocciabolde til OL i Tokyo i 2020. 

Virksomheder efterlyser let adgang til specialistviden og udstyr

Ifølge en undersøgelse har hver fjerde danske industrivirksomhed mistet indtjening og stoppet projekter, fordi de ikke har haft adgang til nødvendig specialistviden og udstyr. Konsekvensen er, at det danske samfund går glip af både vækst og arbejdspladser.