Hvordan skal 1,2 mia. kr. investeres i GTS-institutterne?

Nu er det muligt at komme med input til, hvilke nye teknologiske indsatsområder, der bedst understøtter innovation og vækst i dansk erhvervsliv og samfund. Formålet er at styrke de indsatsområder, som GTS-institutterne skal arbejde med i 2021-2024. I lyset af corona-krisen er det vigtigere end nogensinde at vælge de teknologier, der bedst sætter skub i dansk erhvervsliv.

Ny indgang til danske testfaciliteter

Ny database gør det nemmere for virksomheder at få et overblik over teknologisk infrastruktur på GTS-institutterne.

Kursen er sat mod videnbaseret innovation i verdensklasse

Hvordan udvikler vi et dansk system, der understøtter innovation i verdensklasse? Det skal et internationalt panel nedsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet finde svar på. GTS-foreningen ser frem til inspiration udefra.

Hvordan synes du, at 650 mio. kr. skal investeres i GTS-nettet?

Det er nu muligt på www.bedreinnovation.dk at give input til, hvilken ny viden der kan gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige. Idéerne bliver spillet ind i GTS-institutternes arbejde i de kommende år. 

Flot med Nobelpriser, men det haster mere med at få teknologi i anvendelse

Regeringen har netop fremlagt deres strategi for forskning og innovation. Ambitionen om flere nobelpriser får stor opmærksomhed. Men glem ikke, at Danmark også har hårdt brug for initiativer, der bringer teknologi bredt i anvendelse. Det skaber vækst og arbejdspladser. Derfor glæder GTS-foreningen sig særligt over strategiens nødvendige fokus på teknologi i anvendelse.  

3D print af bocciabolde til OL i Tokyo i 2020?

Pressemeddelelse: Handi Life Sport fra Skibby er verdensførende på markedet for lyd- og bocciabolde. Den position fastholdes ikke mindst gennem investeringer i ny teknologi, og det næste kan blive 3D print af bocciabolde til OL i Tokyo i 2020. 

Virksomheder efterlyser let adgang til specialistviden og udstyr

Ifølge en undersøgelse har hver fjerde danske industrivirksomhed mistet indtjening og stoppet projekter, fordi de ikke har haft adgang til nødvendig specialistviden og udstyr. Konsekvensen er, at det danske samfund går glip af både vækst og arbejdspladser. 

GTS-institutterne oplever fremgang på det danske marked

Knap 19.000 danske kunder havde i 2016 et teknologisamarbejde med et eller flere GTS-institutter, viser ”Performanceregnskab for GTS-net 2017”, der netop er udgivet. Regnskabet viser også, at 2016 bød på en stigning i den danske, kommercielle omsætning og et fald i den udenlandske, kommercielle omsætning. 

36 pct. af fremstillingsvirksomhederne er hægtet af den digitale udvikling

Ny undersøgelse viser, at en forbløffende stor del af de danske fremstillingsvirksomheder slet ikke er kommet i gang med digitalisering. Undersøgelsen viser også, at virksomhederne gerne vil i gang med digitale teknologier, men er usikre på, hvordan de skal gribe det an.
erhvervsliv

GTS-institutterne modtager 909 millioner kroner til at udvikle teknologi til dansk erhvervsliv

94 nye aktiviteter med fokus på at få teknologi i anvendelse i dansk erhvervsliv er netop sat i gang på de otte GTS-institutter. Aktiviteterne vil sikre, at danske virksomheder også i fremtiden har adgang til teknologiske kompetencer på GTS-institutterne, som bringer virksomhederne et skridt foran konkurrenterne. Aktiviteterne er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation.