Poul Andersson, CEO for Bioneer gennem 15 år, videregiver stafetten.

Poul Andersson, Bioneer’s administrerende direktør siden virksomheden blev etableret i 2003, har valgt at lade sig pensionere ved udgangen af marts 2018 efter knap 15 år som en meget afholdt leder.

Poul Andersson er uddannet læge og cancerforsker. Han var sammen med daværende Rektor på Danmarks Tekniske Universitet, Lars Pallesen, den absolutte hovedkraft bag etableringen af Bioneer, som selvstændig Godkendt Teknologisk Service virksomhed (GTS) inden for bioteknologi og biomedicin i 2003 og som helejet datterselskab af Danmarks Tekniske Universitet.

Poul Andersson blev oprindeligt ansat som leder af molekylærbiologisk forskning i Teknologirådets Gensplejsningsgruppe i 1985, efter bl.a. forskningsophold på MIT. Gensplejsningsgruppen blev senere fusioneret ind i Bioteknologisk Institut som Afdeling for Anvendt Molekylær Biologi. Denne afdeling blev fundamentet for Bioneers oprettelse i 2003 efter opsplitningen af Bioteknologisk Institut.

En visionær brobygger

Bioneers bestyrelsesformand siden 2017 og tidligere CEO hos Symphogen, Kirsten Drejer, der også kender virksomheden indgående fra sin tid som bestyrelsesmedlem fra 2005 – 2011 udtaler:

-”Poul har været helt afgørende for Bioneers succes, som en anerkendt forskningsbaseret leverandør af avancerede services og teknologier til farma- og biotekindustrien. Poul har været en enestående visionær brobygger mellem den akademiske forskningsverden og anvendt forskning i farma og biotekindustrien. Han besidder stor forretningsmæssig tæft og har gennem årene leveret en omsætningsfremgang fra ca. 30 mio. kr. i 2004 til den nuværende omsætning på ca. 53 mio. kr. og den kommercielle del af omsætningen udgør nu ca. 55 %, mod 30 % i 2004”.

Poul Andersson har gennem årene været en markant og anerkendt bidragyder til en række forskningsmæssige initiativer, herunder senest som én af arkitekterne i det igangværende samfundspartnerskab NEXTPartnership, der har til formål at bringe flere tidlige virksomhedssponserede kliniske forsøg til Danmark.

”Poul har med sin store faglige spændvidde set et uudnyttet potentiale i at bygge bro mellem de lægemiddelforskende virksomheder og det store udbud af kvalificeret klinisk forskning på danske universitetshospitaler” siger Kirsten Drejer og fortsætter – ”det kræver stor behændighed og indsigt, at kunne etablere sådanne initiativer succesfuldt på tværs af akademiske, offentlige og private interesser.”

Poul Andersson reflekterer over de mange år som aktør inden for bioteknologisk og farmaceutisk udvikling: ”At etablere nye bioteknologiske og farmaceutiske virksomheder, der skaber mange arbejdspladser og måske på sigt kan måle sig med de største danske virksomheder inden for sektoren er en vigtig dansk udfordring. Det kræver iværksætterånd, risikovillige investorer og ikke mindst en biomedicinsk forskning af højeste kvalitet. Og i den trekant ligger hele Bioneer’s raison d’être: at skabe maksimal samfundsværdi af de offentlige forskningsinvesteringer ved at understøtte de mindste virksomheders overlevelsesmuligheder”.

Ny mand på posten

Poul Anderssons afløser som administrerende direktør bliver Lars Hagsholm Pedersen, biolog, Ph.D. og mangeårig forretningschef i Bioneer. Kirsten Drejer afslutter:

”Lars har gennem sine år på Bioneer arbejdet i flere centrale funktioner i tæt samarbejde med Poul og jeg er glad for, at Lars har accepteret bestyrelsens tilbud om at overtage stafetten som CEO i Bioneer – en usædvanlig og kompleks vidensbaseret virksomhed.”

For yderligere information, kontakt Kirsten Drejer på tlf: 45160444

Foto fra venstre: Lars Hagsholm Pedersen, Kirsten Drejer og Poul Andersson.