Nyt innovationscenter skal etableres i Boston

Et nyt innovationscenter i Boston skal gøre det lettere for danske forskere og virksomheder at få kontakt til stærke amerikanske partnere på eksempelvis Harvard og MIT. Det skriver uddannelses- og forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen vil etablere et nyt innovationscenter i Boston – tæt på eliteuniversiteter som Harvard og MIT, som huser nogle af verdens stærkeste forskningsmiljøer. I forlængelse af det stærke forskningsmiljø finder man i Boston også en stor medicinal- og farmaceutisk industri foruden et attraktivt miljø for iværksætteri.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind lægger vægt på, at det nye innovationscenter gør det lettere for danske forskere såvel som små og mellemstore virksomheder at få kontakt til partnere i de attraktive miljøer:

– Det løfter vores forskning og gør gode ideer endnu bedre, når vi samarbejder med de bedste i verden. Et innovationscenter i Boston vil gøre afstanden mellem Danmark og USA mindre, så vi kan skabe de rigtige kontakter og hente relevant viden og ny teknologi hjem til Danmark, udtaler uddannelses- og forskningsminister Søren Pind sig i pressemeddelelsen.

Det nye innovationscenter er et initiativ under regeringens vækstplan for life science. Med vækstplanen vil regeringen fremme udviklingen på området og sikre at Danmark kan fastholde sin position som en førende life science nation i Europa.

De danske innovationscentre

Med det nye innovationscenter i Boston når Danmark op på i alt otte innovationscentre rundt omkring i verden. De etablerede innovationscentre ligger i Silicon Valley, Shanghai, München, São Paulo, Seoul, New Delhi og Tel Aviv. De drives i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Centrene har det til fælles at de hjælper danske virksomheder samt uddannelses- og forskningsinstitutioner med at få nem adgang til lokal viden, teknologi, relevante netværk, samarbejdspartnere og finansiering. Samtidig arbejder innovationscentrene for at tiltrække ny viden, forskningsfinansiering, talent og investeringer tilbage til Danmark.

Du kan finde mere information om de danske innovationscentre her